Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > YGE


YGE YGE ESC Support and Discussion


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-22-2012, 03:18 AM   #1
ZyBeR
Registered Users
 
Posts: 701
 

Join Date: Jan 2009
Location: Sweden
Default 90HV, does it have a built in rpm sensor that vbar can use?

I've been trying to find any info on this but I haven't succeeded, maybe there are info in German but that don't really help me so I was hoping someone here could straighten this out.

Does the 90HV esc have a built in rpm sensor or do I have to use an external sensor?

If the 90HV don't have it, which esc do?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Lynx Heli Innovations
ZyBeR is online now        Reply With Quote
Old 02-22-2012, 06:09 AM   #2
snemi00
Registered Users
 

Join Date: Jan 2010
Location: Toronto
Default

If it is a newer esc then it does have it and you can follow the threads in this forum to set it up.
Unfortunately it is not clearly marked on the esc. Any HV built after I believe August of last year has the vbar gov support.
__________________
Team RotorQuest / SAB Heli Canada
SAB Goblin 700 Comp YGE160HV, Goblin 770 Comp Kosmik 200 Pyro 850 14s, Goblin 500 YGE120LVK, Goblin 570 Xnova, Logo 690SX, Protos Mini stretch 6s
snemi00 is offline        Reply With Quote
Old 02-22-2012, 07:34 AM   #3
ZyBeR
Registered Users
 
Posts: 701
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Jan 2009
Location: Sweden
Default

Ahh thats good, if I order from a larger dealer or directly from YGE I can't imagine they would deliver anything so old.

I sold a Jive 80HV to get vbar support, is this a better replacement or am I better of with the 120HV?

Can YGE be updated at home or do they need to be sent in like Jives?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Lynx Heli Innovations
ZyBeR is online now        Reply With Quote
Old 02-22-2012, 10:08 AM   #4
snemi00
Registered Users
 

Join Date: Jan 2010
Location: Toronto
Default

Oh, if you are buying it new then yes it will definately have the phase output for the vbar. I assumed you had it already and didn't know.
The 90HV is definately a good replacement for the Jive 80HV but of course there is no built in BEC in the YGE. If you can fit the 120HV in your application, it allows for future use in a bigger application, but it is a much bigger unit than the 90, so be aware.
__________________
Team RotorQuest / SAB Heli Canada
SAB Goblin 700 Comp YGE160HV, Goblin 770 Comp Kosmik 200 Pyro 850 14s, Goblin 500 YGE120LVK, Goblin 570 Xnova, Logo 690SX, Protos Mini stretch 6s
snemi00 is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > YGE


YGE YGE ESC Support and Discussion

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com