Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Hitec Radios > Hitec Gyro/Servos


Hitec Gyro/Servos Hitec Gyro and Servo Support


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-09-2012, 07:00 AM   #1
Eddmont
Registered Users
 

Join Date: Jan 2012
Location: Florida
Default 5065MG problem with AR7200BX

I was running through the setup of the BX when it just shut off. I thought my battery went bad so I plugged in another, same thing no power. While troubleshooting I unplugged all the servos, and then plugged them in one at a time. I found out that when the elevator servo is plugged in it shuts off the rx. It does matter if you plug it into the aux1, rudder, aileron or elevator, it just shuts off. Does this mean I have short in the servo wiring? Bad connection? I'm more of a mechanical person, that electronics. Any help would be great.
Eddmont is offline        Reply With Quote
Old 06-09-2012, 04:00 PM   #2
A.T.
Registered Users
 

Join Date: Jul 2008
Location: Auckland NZ
Default

Quote:
Originally Posted by Eddmont View Post
I was running through the setup of the BX when it just shut off. I thought my battery went bad so I plugged in another, same thing no power. While troubleshooting I unplugged all the servos, and then plugged them in one at a time. I found out that when the elevator servo is plugged in it shuts off the rx. It does matter if you plug it into the aux1, rudder, aileron or elevator, it just shuts off. Does this mean I have short in the servo wiring? Bad connection? I'm more of a mechanical person, that electronics. Any help would be great.


Yes, you either have a short, motor jammed or board is corrupted.
101 - Servo Repair - Finless Bob's Video ***
Servo - How to Diagnose Servo Failures & Repair Servo *
Servo - DIY Repair - Lubrication (servo grease)
Servo - How to solve Servo Jitters (inc cleaning TX & RX pots)
Servo - Installation - Correct Mounting & Tips for longer life.
Servo - Do not turn by hand Servo - Extentions and Jitter

Much more under sub section
"Radio Systems, Accessories, Alterations and FAQ" at
Alan's Hobby, Model & RC FAQ Web Links

Alan T.
A.T. is offline        Reply With Quote
Old 08-25-2012, 03:11 PM   #3
badfrog
HF Support
 
Posts: 3,391
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2009
Location: Portland, Tennessee, US
Default

Quote:
Originally Posted by Eddmont View Post
I was running through the setup of the BX when it just shut off. I thought my battery went bad so I plugged in another, same thing no power. While troubleshooting I unplugged all the servos, and then plugged them in one at a time. I found out that when the elevator servo is plugged in it shuts off the rx. It does matter if you plug it into the aux1, rudder, aileron or elevator, it just shuts off. Does this mean I have short in the servo wiring? Bad connection? I'm more of a mechanical person, that electronics. Any help would be great.
I just had the EXACT same thing happen... then the servo smoked!!! hopefully just the servo and not the brand new AR7200...
__________________
Team "Wife" sponsored pilot... Thanks Baby!!!
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

AMA# 977810
badfrog is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Hitec Radios > Hitec Gyro/Servos


Hitec Gyro/Servos Hitec Gyro and Servo Support

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com