Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Flight Stabilization


Flight Stabilization Flight Stabilization


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-30-2012, 03:05 PM   #81
pkozloviz
Registered Users
 

Join Date: Oct 2012
Location: Uruguay
Default kds

Hi Ivor

I am getting crazy

I follow up every instruction, but I when I move the throttle stick I do not have any response from the motor.
With all the same wiring (with FM) if I change the model on the transmitter to the original one, the motor works!!!

I am getting crazy!!!

thank you
pkozloviz is offline        Reply With Quote
Old 05-26-2013, 04:42 AM   #82
IshanThakur
Registered Users
 

Join Date: Apr 2013
Location: Kuwait
Default JR XG8 (DMSS) FM setup

Dear All ,

I am new to the hobby and thats why i thought that going with the FM would be a good choice as it will help stabilise .. the heli ..
What i have a
*** HK-500CMT (TT) 3D Torque-Tube Helicopter Kit Align T-Rex Compat
** The Elevator servo in this model is back mounting
** The Aileron(Right side front) 1 and Pitch (Left Side Front) are in the front

What I have done ..
*** I have completed all the installation for the body as well as the electronics

What is the problem :
*** I want to know which wire from the FM will go into which receiver port
My receiver port looks like this

http://www.perthrc.com.au/images/detailed/1/1649.jpg

Ports on my Receiver

AUX2 Bind Batt Sense (Under the above line of ports)
AUX1 ""
GEAR ""
RUDD
ELEV AUX3 (Under the above line of ports)
AILE ""
THRO ""

Please refer to the Link to see the picture.

*** Some how with my present setup my elevator and pitch have switched while i am also not sure if the Gyro is working. (I am trying to start off on MODE 2 standard of transmitter)

Any inputs will be appreciated.

Regards
IshanThakur is offline        Reply With Quote
Old 05-26-2013, 05:58 PM   #83
Ivor Hill
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Mar 2008
Location: Plymouth devon UK
Default

Quote:
Originally Posted by IshanThakur View Post
Dear All ,

I am new to the hobby and thats why i thought that going with the FM would be a good choice as it will help stabilise .. the heli ..
What i have a
*** HK-500CMT (TT) 3D Torque-Tube Helicopter Kit Align T-Rex Compat
** The Elevator servo in this model is back mounting
** The Aileron(Right side front) 1 and Pitch (Left Side Front) are in the front

What I have done ..
*** I have completed all the installation for the body as well as the electronics

What is the problem :
*** I want to know which wire from the FM will go into which receiver port
My receiver port looks like this

http://www.perthrc.com.au/images/detailed/1/1649.jpg

Ports on my Receiver

AUX2 Bind Batt Sense (Under the above line of ports)
AUX1 ""
GEAR ""
RUDD
ELEV AUX3 (Under the above line of ports)
AILE ""
THRO ""

Please refer to the Link to see the picture.

*** Some how with my present setup my elevator and pitch have switched while i am also not sure if the Gyro is working. (I am trying to start off on MODE 2 standard of transmitter)

Any inputs will be appreciated.

Regards
Not familiar with your TX/RX but normally.
FM plug with 3 wire goes to aileron on the receiver. Yellow goes to elevator on receiver. Orange goes to aux 1 ( pitch )
If the FM gyro is going to be used to control the tail then Grey goes to rudder and green goes to gear.
Blue is used to select FM modes and set the gain and would normally go to aux 2 if it is a seven channel.
Blue and green are best left disconnected during set up and flight testing.
Please read the sticky ( please read first ) at the top of the section it is more up to date than this thread.
Ivor Hill is offline        Reply With Quote
Old 06-14-2013, 10:14 AM   #84
joshd
Registered Users
 
Posts: 88
 

Join Date: Apr 2012
Location: melbourne,australia
Default Flymentor wireing and setting up useing Helibal Trex and clones

Quote:
Originally Posted by Jayray View Post
I am new to the forum been reading a lot. I also have a turnigy 9x and wish to adjust the Position hold and horizontal mode and gain via and or dial for my FM. I just don't understand how to setup total yet. I have gotten the flymentor to switch on and off by using the throttle cutoff and or the gear toggle. But I would prefer another, more like one of the dials.
Hi January I don't know if u got the answer already but to make the fm work from the front left dial place the blue wire into ch7 in the rx then on the aux ch settings set channel 7 to pitch trim , wallah u know have the dial to go from pos mode to balance mode depending on the dial position , now go to display menu and watch the display move when you dial the pit trim, when its at the centre position that is no display left or right mark the dial so u know where balancer is in off mode ,the fm will also be red as well
joshd is offline        Reply With Quote
Old 03-17-2014, 08:10 PM   #85
prophead
Registered Users
 

Join Date: Nov 2009
Location: surrey
Default

wiring the system now.
so far no flashing light in FM.
is the negative side of fm the one close to the edge? for the servos, i mean.
i see my rx lit.
will fiddle around more.
could use some help here.
thanks
prophead is offline        Reply With Quote
Old 03-17-2014, 08:13 PM   #86
prophead
Registered Users
 

Join Date: Nov 2009
Location: surrey
Default

does this PCC(porta programmer) needs battery too?
prophead is offline        Reply With Quote
Old 03-18-2014, 05:13 PM   #87
Ivor Hill
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Mar 2008
Location: Plymouth devon UK
Default

No the programmer does not need batteries. Yes the negative wire on the servo's are closes to the edge. You will find the first sticky, Please read first. at the top of the page more helpful.
Ivor Hill is offline        Reply With Quote
Old 03-19-2014, 11:01 AM   #88
prophead
Registered Users
 

Join Date: Nov 2009
Location: surrey
Default

thanks Ivor.
though i still have this tail servo jitter which is quite unsettling.
made a few adjustments on gyro gain ups/downs to no success.
tried another servo, less intense but it's there.
i do have another jr tail servo, but it's still at the post office that i'll pick up later and to try it.
could it be my power supply? i'm using a BEC @ 6v/separate rx pack. maybe up the amp?
so excited here since the swash is pretty level from mid to up and responds to tilts accordingly.
i have to go to sleep now. just came out from a night shift.
thanks again.
prophead is offline        Reply With Quote
Old 03-19-2014, 04:29 PM   #89
Ivor Hill
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Mar 2008
Location: Plymouth devon UK
Default

Quote:
Originally Posted by prophead View Post
thanks Ivor.
though i still have this tail servo jitter which is quite unsettling.
made a few adjustments on gyro gain ups/downs to no success.
tried another servo, less intense but it's there.
i do have another jr tail servo, but it's still at the post office that i'll pick up later and to try it.
could it be my power supply? i'm using a BEC @ 6v/separate rx pack. maybe up the amp?
so excited here since the swash is pretty level from mid to up and responds to tilts accordingly.
i have to go to sleep now. just came out from a night shift.
thanks again.
A low battery can cause servo jitters but it's unusual. No do not go above 6 volts I run all mine at 5.2 v without problems.
The FM tail gyro can be made to work ok but is not very good. If you are using a digital tail servo then have a look at the Assam GA250 gyro. It is a tiny SMS gyro that works very well, it is easier to set up than the FM tail gyro and is very cheap, about 8 from the Hobby King UK warehouse or about 15 on Ebay. Will save you a headache and you will have a much better tail gyro. But first check that it is compatible with your servo. Hope this helps.
Ivor Hill is offline        Reply With Quote
Old 03-31-2014, 06:24 PM   #90
prophead
Registered Users
 

Join Date: Nov 2009
Location: surrey
Default

so I did s no-prop spool up today.
FM flashes red everytime I power the heli. I have to connect to programmer then I get the green light. at times, I have a green light but no response to the servos!
craps man.
loading and reloading from saved memories and sometime from default with same result.
is it my connections from Rx?
need help.
thought I had it.
cause when it does responds to cyclic inputs, all's well. though random.
prophead is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Flight Stabilization


Flight Stabilization Flight Stabilization

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com