Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Mikado Logo Helicopters > Mikado Logo 800 Xxtreme


Mikado Logo 800 Xxtreme Mikado Logo 800 Xxtreme Helicopters Discussion


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-15-2012, 04:23 PM   #1
leex70
Registered Users
 
Posts: 58
 

Join Date: Aug 2011
Location: Netherlands
Default Just got my xxtreme 800 But.....

I opened the (not sealed) package and got a blueline Vbar instead of silver... is that correct??
leex70 is offline        Reply With Quote
Old 11-15-2012, 04:38 PM   #2
dahld
Registered Users
 

Join Date: Aug 2007
Location: Bakersfield, California, USA
Default

Both Mikado's web site and ReadyHeli's site list CURRENT combos as having the Silverline. BUT...when the 800 first came out, the combos had Bluelines, as the Silver line wasn't in the market at that time.

You may have an older kit, or...if the kit looks like it had been opened and gone through, someone along the line might have pulled a fast one.

(-: Dave
dahld is online now        Reply With Quote
Old 11-15-2012, 04:48 PM   #3
leex70
Registered Users
 
Posts: 58
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2011
Location: Netherlands
Default

I did mail to mikado and asked what to do..

If someone did a swap i am toast, isnt it so that these vbars are especially programmed for the xxtreme?
leex70 is offline        Reply With Quote
Old 11-15-2012, 05:50 PM   #4
jtjohn1
Registered Users
 

Join Date: Jan 2011
Location: USA, Maryland, Sykesville
Default

Your not toast (So don't worry about that) You would just have to email Mikado with the V-Bar serial number and they would authorize it for the XXtreme upgrades.
__________________
Logo XXtreme, Kosmik, Pyro 800-48L Futaba 157s/256. Henseleit TDR, Pyro 700-52, 120 Jive, V-Bar 5.3, BLS253/251. Logo 600SE, Scorp 5020-450KV, 120 Helijive, Futaba 451s/251. Logo 400, Align 510MGs, JR 8900G, Kontronik Jive 80+ LV,Mini Pyro 400-14,
jtjohn1 is offline        Reply With Quote
Old 11-15-2012, 07:14 PM   #5
dahld
Registered Users
 

Join Date: Aug 2007
Location: Bakersfield, California, USA
Default

Besides, Kyle has yet to upgrade to an "XXtreme" V-Bar. Still using the standard stuff on the 700 and 800. The special versions are kind-of icing on the cake, but the standard stuff flies really well as is .

Why not upgrade after all this time. Kyle is so happy with how his machines fly, that he doesn't want to change a thing. Or...just too lazy. Not sure which .

(-: Dave
dahld is online now        Reply With Quote
Old 11-15-2012, 10:39 PM   #6
taosgraveyard
Registered Users
 

Join Date: Dec 2010
Location: Argentina
Default

Mine was blue, and in the setup program I found it was running xxtreme version of the firmware.

I bought mine last June,
taosgraveyard is offline        Reply With Quote
Old 11-16-2012, 01:38 AM   #7
leex70
Registered Users
 
Posts: 58
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2011
Location: Netherlands
Default

Thanks guys, at first i decided to not open the bag. Tonight i will hook it up and see what firmware is in there.

As for the build, should i just follow the manual or do you reccomend Reading specific articles here or at milado's first?

I still have to dig in and have all winter so :-)
leex70 is offline        Reply With Quote
Old 11-16-2012, 01:55 AM   #8
Jotto
Registered Users
 
Posts: 1,931
 

Join Date: Aug 2007
Location: Oppegård, Norway
Default

Where did you order from? Some shops are still selling the old blueline version
Jotto is online now        Reply With Quote
Old 11-16-2012, 02:08 AM   #9
leex70
Registered Users
 
Posts: 58
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2011
Location: Netherlands
Default

If nothing else changed i do not have a problem with a blueline vbar.
Is there anything else which is different from the older combo's
I bought it from aerobertics belgium, he had one in stock..
leex70 is offline        Reply With Quote
Old 11-16-2012, 05:37 AM   #10
Corvette & Copter Guy
Registered Users
 
Posts: 2,723
 
My HF Map location
Join Date: Dec 2010
Location: Minnesota City, MN
Default

Mine had the blue and I bought mine at IRCHA this year.
__________________
450 PRO DFC
LOGO XXTREME 480, 700, 800
SLOW STICK, EXTRA 300, POP WING
DX18, MKS, OUTRAGE, PL8, SCORPION, VBAR, YGE
Corvette & Copter Guy is online now        Reply With Quote
Old 11-16-2012, 11:58 AM   #11
Laughingstill
Registered Users
 
Posts: 1,527
 

Join Date: Sep 2006
Location: Gainesville Fl.
Default

Mine was the first production kit in the US....it has a Blueline and it has been flawless
Laughingstill is offline        Reply With Quote
Old 11-16-2012, 01:01 PM   #12
jtjohn1
Registered Users
 

Join Date: Jan 2011
Location: USA, Maryland, Sykesville
Default

Quote:
Originally Posted by leex70 View Post
If nothing else changed i do not have a problem with a blueline vbar.
Is there anything else which is different from the older combo's
I bought it from aerobertics belgium, he had one in stock..
The only change between silver and blue is the sensor (The sensor is more vibration resistant and arguably a little more precise)

If it bothers you you can probably just buy the silver line sensor and be done with it.
__________________
Logo XXtreme, Kosmik, Pyro 800-48L Futaba 157s/256. Henseleit TDR, Pyro 700-52, 120 Jive, V-Bar 5.3, BLS253/251. Logo 600SE, Scorp 5020-450KV, 120 Helijive, Futaba 451s/251. Logo 400, Align 510MGs, JR 8900G, Kontronik Jive 80+ LV,Mini Pyro 400-14,
jtjohn1 is offline        Reply With Quote
Old 11-16-2012, 06:06 PM   #13
leex70
Registered Users
 
Posts: 58
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2011
Location: Netherlands
Default

i t wont bother i guess.
Should i pay extra attention to something, like something one of you guys forgot ?

How about this governor soft start issue? is that really bad? But that would be something to ask somewhere else right?
leex70 is offline        Reply With Quote
Old 11-17-2012, 03:10 PM   #14
Fabe1202
Registered Users
 

Join Date: May 2012
Location: Germany
Default

You can update your v-bar to the newer version. The soft start is then better. On the update screen, there's a special xxtreme version for you if you have the xxtreme v-bar.
Fabe1202 is offline        Reply With Quote
Old 11-17-2012, 03:12 PM   #15
leex70
Registered Users
 
Posts: 58
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2011
Location: Netherlands
Default

Thanx for that tip, i just did actually! I really hope it wont spin 180 degrees the first time spooling up....
I hooked up the vbar and it was an xxtreme version, did the upgrade and all went well. the only wires were two sats, the sensor and usb. super, did bind it allready ;-)
leex70 is offline        Reply With Quote
Old 11-17-2012, 09:01 PM   #16
Laughingstill
Registered Users
 
Posts: 1,527
 

Join Date: Sep 2006
Location: Gainesville Fl.
Default

The soft start issue has nothing to do with the VBAR, It was in the ESC and the newest software versions fixed that I just got mine back and it has that software as well as the 16s upgrade and it is a BLAST!!!!
Laughingstill is offline        Reply With Quote
Old 11-17-2012, 09:17 PM   #17
taosgraveyard
Registered Users
 

Join Date: Dec 2010
Location: Argentina
Default

I have the newest and I still have a small kick

I just pre-spin the blades

Also, have your blade holder bolts pretty tight, or even the small kick might tip over the Heli when the blades folds in response to the small kick.

It's easy smaller than it was though, it used to be pretty big,
taosgraveyard is offline        Reply With Quote
Old 11-18-2012, 12:38 AM   #18
faxxe
Registered Users
 

Join Date: Apr 2007
Location: Graz,Austria
Default

Is the number of the version written on the ESC?

-faxxe
__________________
Logo 800 XX / Pyro800 comp / Kosmik200+ / S9352hv_BLS256 / Vstabi5.3xx / Edge 813
Raptor e720 / 4530 / Kosmik160+ / JR8921&251 / Vstabi5.3 / DH 711
DX18 & IISI
faxxe is offline        Reply With Quote
Old 11-18-2012, 07:31 AM   #19
taosgraveyard
Registered Users
 

Join Date: Dec 2010
Location: Argentina
Default

There has only been two versions of the ESC so far

Early allows using progcarx to set ESC values. Later one, some if not all of the ESC parameters are locked and cannot be changed using the program card

There is an update for both, sent it back to mikado and they will fix the problem with the ESC failing to spool up. If yours won't spool, it needs to go back

The ones that won't spool will usually spool up if you shut down throttle, wait a minute and try again. Mine does this sometimes, I have not sent it back yet.

Requires a hardware tweak and perhaps software too, I don't know.

I don't know but it's possible they are shipping this fix with the latest

See the xxtreme forum at vstabi.info for details. You need to register to get into this forum. See the yellow sheet that came with the Heli for details on registering
taosgraveyard is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Mikado Logo Helicopters > Mikado Logo 800 Xxtreme


Mikado Logo 800 Xxtreme Mikado Logo 800 Xxtreme Helicopters Discussion

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com