Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Electric Micro/Mini Helicopters > Zoom/Shogun 400


Zoom/Shogun 400 Electric - Zoom - Shogun 400 Specific Discussion


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-09-2008, 11:49 PM   #1
poor_red_neck
Registered Users
 
Posts: 3,198
 
My HF Map location
Join Date: Dec 2007
Location: Raleigh, NC - USA
Default Can I ask a favor of a Showgun V2 with CNC head owner?

Hi guys,

I own a Falcon 3D and just recently added the full CNC head to my helicopter.

The Falcon 3D is essentially a showgun V2 clone. The CNC head is almost exactly identical.

I have a problem that I cannot figure out, and I've come to the conclusion that I assembled the head wrong (no instructions as I bought an already converted heli and used the parts off of it on my own.)

I'll copy what I posted at RC Groups in the Falcon 3D area.

Quote:
Here's a weird problem I'm having that I can't figure out.

I've just rebuild my entire falcon, and added the full CNC aluminum head.

After doing so when testing the pitch while in 3D (motor dis-connected) I'm getting negative pitch at full throttle, and positive pitch with low throttle.

So I thought maybe I reversed channel 3. So I turn it back, but now the ESC won't initialize because it thinks at low throttle position (with switch set to NORM) I'm giving full throttle!!! What gives?

Could I have messed up the links on the head somehow? I didn't go based off any pictures. Everything in the head moves as it should, flybar cage, collective everything, just if I put the "servo" reverse switch in one position, it thinks I have full throttle in NORMAL mode, but when switched to 3D the collective servo moves in the opposite direction. Understand?

I don't know what to do now until my DX7 gets here and I can "over ride" it but I think I have something set up incorrectly.


I think this might clarify...

Currently Channel 3 is set to "Normal" not "Rev"

The pitch servo moves correctly. At low throttle normal mode, I have about 2 or 3 degrees negative pitch, and by full throttle about 5 degrees positive (what I have my dials set to)
In 3D mode I have 11 positive at full throttle, 0 at midstick and 11 negative pitch at low throttle. Perfect!

I unplug the heli, connect the motor. Plug back in the heli (with the transmitter still on) and I get the 2 beep ESC initialization (same thing if you were to leave the 3D switch on and try to plug in your heli.

If I reverse channel 3 (Tx switch in the reverse position) then the collective is all backwards, BUT the ESC initializes correctly and the motor works.

I had to have reversed something in the head... but I don't know how. This was the only way it would go together.



I basically need some close-up pictures of your swash/head in particular the linkages. A few views from different angles would be nice.

Thanks for the help,
PRN
__________________
Blade 130X - Stock
mCPx v1 Brushless Stretch (125mm) - WK10A - 11000kv Inrunner - 550 mah - Full CNC Upgrades
Retired Helis - Outrage 550, Trex 500, Logo 400, Others
poor_red_neck is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Electric Micro/Mini Helicopters > Zoom/Shogun 400


Zoom/Shogun 400 Electric - Zoom - Shogun 400 Specific Discussion

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com