Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > MSH Protos


MSH Protos MSH Protos Helicopter Support Forum


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2011, 05:49 AM   #61
Inverse
Registered Users
 
Posts: 7,275
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2010
Location: Western Australia
Default

Anyone have a V5 file for an otherwise standard carbon Protos?
Just looking for gain figures to start playing with as this is my first FBL 500 after FBL 250s and 450s.
I honestly don't have a clue
__________________
Compass 3D+ - OS55 Hyper/Hatori/Vbar
Atom 500
Tarot 450 Pro - AR7200BX
Spektrum DX8
Inverse is offline        Reply With Quote
Old 03-19-2012, 07:51 AM   #62
belun
Registered Users
 

Join Date: Feb 2012
Location: Belgium
Question newbie question

so, the beastx acts as a gyro and flybarless unit?

also, could i use one of these SPMAR7200BX 7CH DSMX & BeastX Flybarless Control System on a protos? this way i have gyro + flybarless unit + receiver ...
belun is offline        Reply With Quote
Old 03-19-2012, 10:34 PM   #63
desertstalker
Registered Users
 

Join Date: Apr 2011
Location: Australia
Default

Quote:
Originally Posted by belun View Post
so, the beastx acts as a gyro and flybarless unit?

also, could i use one of these SPMAR7200BX 7CH DSMX & BeastX Flybarless Control System on a protos? this way i have gyro + flybarless unit + receiver ...
Yes to both.
__________________
-DX8
-MSH MiniProtos Stretched, SK720, DS95/DS95i, Hyp 4S 25C 2500mAh
-MSH Protos Stretched, Brain, Hyp DS16/BLS251, 6S 3000mAh
-Goblin 500, HC3SX, Hyp DH16/MKS980BL, Scorp 4015-1100
desertstalker is offline        Reply With Quote
Old 03-19-2012, 10:53 PM   #64
banditpowdercoat
Registered Users
 
Posts: 4,659
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2010
Location: 100 Mile House BC Canada
Default

With the BX you do not need a Gyro. The BX IS a Gyro. 3 Axis Gyro. You can even disable the FBL and use it as a standard tail Gyro. Not sure if you can use another tail gyro with it tho. You can disable the FBL function, but don;t think you can disable the tail gyro function from what I remember. So it would conflict with a standalone gyro
__________________
Dan Pesonen
FBL, Don't think about it, DO IT.
mCX2, nCPX, mCP X, Blade 400, MSH PRÔTOS, T-700N
"Tri-Flow"
I put that S*** on everything!"
banditpowdercoat is offline        Reply With Quote
Old 06-02-2012, 01:23 AM   #65
zole
Registered Users
 
Posts: 41
 

Join Date: Nov 2008
Location: Croatia
Default

Hi all,
what about 3G? Is anybody using that unit on Protos? Is it worth it?
Thanks!
__________________
Protos 500
T-Rex 600 12S
Raptor 60 V2
Logo 600SE
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
zole is offline        Reply With Quote
Old 06-02-2012, 08:50 AM   #66
desertstalker
Registered Users
 

Join Date: Apr 2011
Location: Australia
Default

Quote:
Originally Posted by zole View Post
Hi all,
what about 3G? Is anybody using that unit on Protos? Is it worth it?
Thanks!
Its not as good as the others, id stay away from it.
__________________
-DX8
-MSH MiniProtos Stretched, SK720, DS95/DS95i, Hyp 4S 25C 2500mAh
-MSH Protos Stretched, Brain, Hyp DS16/BLS251, 6S 3000mAh
-Goblin 500, HC3SX, Hyp DH16/MKS980BL, Scorp 4015-1100
desertstalker is offline        Reply With Quote
Old 08-26-2012, 06:38 PM   #67
crickr1
Registered Users
 
Posts: 2,487
 

Join Date: May 2011
Location: New Jersey
Default

Quote:
Originally Posted by zole View Post
Hi all,
what about 3G? Is anybody using that unit on Protos? Is it worth it?
Thanks!
If your mad at your Protos and want to punish it, maybe,,,,
__________________
Keep it in the air!
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Lovin MSH!

hybrid Gaz/otos fblstretched 6s Mini PRÔTOS. Stretched PRÔTOS.500,EC135 Era/PRÔTOS.500
,GOBLIN 630 Comp, ,PRÔTOS MAX!
Synergy E5 /E5S all MSH-Brain/Futaba8FG
crickr1 is offline        Reply With Quote
Old 09-08-2012, 09:55 AM   #68
Dowquest
Registered Users
 

Join Date: Sep 2009
Location: Alpine, CA
Default

Crickr1,
How do you like the brain fbl system?
Dowquest is offline        Reply With Quote
Old 09-13-2012, 06:02 AM   #69
crickr1
Registered Users
 
Posts: 2,487
 

Join Date: May 2011
Location: New Jersey
Default

Quote:
Originally Posted by Dowquest View Post
Crickr1,
How do you like the brain fbl system?
So far I am loving it! Have on my mini protos and it's great, Put 1 on my p500 and need to change some settings,made some changes and had to do a few emergency autos, found my belt was badly worn so haven't had time to dial in yet. Hopefully today. Was looking here to see if anyone posted some settings for it. Guess all the info still on brain forum.
__________________
Keep it in the air!
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Lovin MSH!

hybrid Gaz/otos fblstretched 6s Mini PRÔTOS. Stretched PRÔTOS.500,EC135 Era/PRÔTOS.500
,GOBLIN 630 Comp, ,PRÔTOS MAX!
Synergy E5 /E5S all MSH-Brain/Futaba8FG
crickr1 is offline        Reply With Quote
Old 10-01-2012, 02:45 PM   #70
phranticness
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2011
Location: Lower Lake, CA
Default

LOVE the brain on the Protos - Freakin Awesome.

I attached my latest Brain file - please don't use it! look at it if you like, copy the "tune" settings even, but don't try and upload it and fly, you'll crash. Too many setup variables.

Brain works great on my T700 too - not only does it fly awesome - it's immune to vibration - (something my T700 has had issues with since new)
Attached Files
File Type: mtr Brain Protos Gov 1.7.mtr (11.2 KB, 71 views)
phranticness is offline        Reply With Quote
Old 10-26-2012, 07:40 PM   #71
aquaanox
Registered Users
 
Posts: 750
 

Join Date: Feb 2010
Location: Washington, DC
Default

looking for some vbar 5.x setup files to compare gain values for tail and cyclic. only one ot two posted so far. ill put mine up here too once i have a setup that is working good. thanks...
aquaanox is offline        Reply With Quote
Old 01-23-2013, 07:36 AM   #72
sly
Registered Users
 

Join Date: Dec 2007
Default Protos FBL Feathering Shaft

Does anybody know the differance in lenght between a standard feathering shaft and a FBL feathering shaft?

Thanks
sly is offline        Reply With Quote
Old 01-25-2013, 12:17 PM   #73
banditpowdercoat
Registered Users
 
Posts: 4,659
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2010
Location: 100 Mile House BC Canada
Default

FBL is a couple MM longer. not sure exact but a tad bit longer
__________________
Dan Pesonen
FBL, Don't think about it, DO IT.
mCX2, nCPX, mCP X, Blade 400, MSH PRÔTOS, T-700N
"Tri-Flow"
I put that S*** on everything!"
banditpowdercoat is offline        Reply With Quote
Old 01-26-2013, 09:49 PM   #74
sly
Registered Users
 

Join Date: Dec 2007
Default

MSH tech help tells me that the FBL spindle is about 1.5mm longer.
sly is offline        Reply With Quote
Old 02-24-2013, 11:50 AM   #75
tantar
Registered Users
 
Posts: 27
 
My HF Map location
Join Date: Sep 2009
Location: Romania
Default

Hi gents / ladies , did some of you install an fbl unit COPTER X 3x1000 on PROTOS , especially using T8FG ?
Any help will be highly appreciated

Thanks
tantar is offline        Reply With Quote
Old 02-25-2013, 03:29 AM   #76
Mikej
Registered Users
 

Join Date: Feb 2007
Location: UK
Default

Quote:
Originally Posted by tantar View Post
Hi gents / ladies , did some of you install an fbl unit COPTER X 3x1000 on PROTOS , especially using T8FG ?
Any help will be highly appreciated

Thanks
I had one on for a while (using Spektrum) but changed it to a Robird G31
Mikej is offline        Reply With Quote
Old 02-25-2013, 10:17 AM   #77
Inverse
Registered Users
 
Posts: 7,275
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2010
Location: Western Australia
Default Flybarless Protos, share your files and your notes on your setups :)

Quote:
Originally Posted by tantar View Post
Hi gents / ladies , did some of you install an fbl unit COPTER X 3x1000 on PROTOS , especially using T8FG ?
Any help will be highly appreciated

Thanks
I used one on my 450 and decided it wasn't up to scratch to try on my Prôtos. I hope you have good luck with yours.
__________________
Compass 3D+ - OS55 Hyper/Hatori/Vbar
Atom 500
Tarot 450 Pro - AR7200BX
Spektrum DX8
Inverse is offline        Reply With Quote
Old 02-25-2013, 02:30 PM   #78
Dr. M
Registered Users
 
Posts: 4,749
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2011
Location: Seattle Area, East Side
Default

Quote:
Originally Posted by tantar View Post
Hi gents / ladies , did some of you install an fbl unit COPTER X 3x1000 on PROTOS , especially using T8FG ?
Any help will be highly appreciated

Thanks
My Protos is proudly flying a CX 3x1000 flashed to ZYX 3.5 firmware. I'm using Spektrum, though, not Futaba. The FBL controller works very well, and even though I like the Brain better, I have no plans in changing out the 3x-ZYX on my Protos.

Word of warning: This FBL controller is extremely sensitive to static and the Protos is a static monster. Take extra precautions by grounding your tail to the motor mount and keeping the belt lubed up with silicone anti-static spray.
__________________
CopterX 450 Black Angel FBL "Night Rig" | ZYX v4.0
PRÔTOS 500 FBL "Sky Whip" | Robird G31
Audacity P6 FBL "Phoenix" | MSH Brain | 12s
Goblin Speed | iKon
Dr. M is offline        Reply With Quote
Old 03-05-2013, 06:21 PM   #79
ddhuans
Registered Users
 
Posts: 734
 

Join Date: Mar 2011
Location: USH - United State of Heli
Default

Dont have any issue with Beastx and my P500 until now. Everything is running smoothly.
I recommend you guy should use one of famous FBL units like Brain/iKon, BeastX, Vbar or Skookum...You really get what you pay for!!!
__________________
MSH Prôtos 500: Scorpion motor,Hitec&Futaba servos,YGE ESC, BeastX µB
Mikado Logo 600SX: Scorpion motor,Savox servos,CC EDGE ESC,iKON
SAB
Goblin 500 : Quantum motor,RJX&Futaba servos,CC ICE ESC, BeastX µB
ddhuans is offline        Reply With Quote
Old 03-06-2013, 09:10 PM   #80
husafreak
Registered Users
 
Posts: 698
 

Join Date: Dec 2006
Location: NorCal
Default

I see some files for the Vbar 5.X and Protos here but can't open them. Is this a file you put onto you Vbar via PC?
__________________
Blade 130X/Rave 450 Vbar/Protos 500 Vbar//Logo 6003D Vbar/Rave ENV120 ARBX/TDR Vbar/Stingray500
husafreak is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > MSH Protos


MSH Protos MSH Protos Helicopter Support Forum

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com