Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Mikado Logo Helicopters > Mikado Logo 700 Xxtreme


Mikado Logo 700 Xxtreme Mikado Logo 700 Xxtreme Helicopters Discussion


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-05-2010, 07:40 AM   #21
Team-MAYHEM
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: May 2006
Location: Michigan
Default

Quote:
Originally Posted by Dirtmagnet400 View Post

The REAL question is when MAYHEM is coming back to the Logo camp???? The 700 is coming!! I know he wants the TT tail in a Logo!!
I would really love to give the Logo700 a try...but it's kinda hard to support local shops when Mikado, in their infinite wisdom, decided take dealerships away from everyone except readyheli. Don't get me wrong, I LOVE ReadyHeli...and if it weren't for Dirt Burner's, I would buy everything from them. But, I just like supporting my LHS...it just creates a better community. If I could afford 2 more 90's, then I would definitely get the logo. But I think I see a Rave ENV in my future

However, Matt, you should get the Logo700, so I can take it around the block
__________________
Marshall Scalisi
Team-MAYHEM is offline        Reply With Quote
Old 03-05-2010, 07:53 AM   #22
Dirtmagnet400
Registered Users
 
Posts: 1,514
 

Join Date: Jan 2009
Location: Detroit
Default

Quote:
Originally Posted by Team-MAYHEM View Post
I would really love to give the Logo700 a try...but it's kinda hard to support local shops when Mikado, in their infinite wisdom, decided take dealerships away from everyone except readyheli. Don't get me wrong, I LOVE ReadyHeli...and if it weren't for Dirt Burner's, I would buy everything from them. But, I just like supporting my LHS...it just creates a better community. If I could afford 2 more 90's, then I would definitely get the logo. But I think I see a Rave ENV in my future

However, Matt, you should get the Logo700, so I can take it around the block
Yeah.... we'll see. If i get one, you WILL be flying it! That way i can see how it's supposed to fly..
__________________
T-Rex 450 V2 HS-65 MG's, Quark/9257
Logo 500SE VBar - Scorpion 4020-1100, Jive 100LV, DS610's, BLS 251
Dirtmagnet400 is offline        Reply With Quote
Old 03-07-2010, 12:12 AM   #23
OICU812
Registered Users
 
Posts: 9,796
 
My HF Map location
Join Date: Oct 2005
Location: Edson, Alberta, Canada
Default

While I like the looks of the Rave ENV I think it will be quite porky.
__________________
...Once upon a time there were Nitros, flybars & frequency pins...Shawn
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


OICU812 is offline        Reply With Quote
Old 03-07-2010, 04:38 PM   #24
Joe90
Registered Users
 

Join Date: Aug 2004
Location: Canada
Default

The Rave ENV is designed as a nitro, then electric, extremely difficult to optimise structure for both power source. Henseleit did quite good with the MP line.
__________________
Michel Cote
Joe90 is offline        Reply With Quote
Old 03-11-2010, 09:47 PM   #25
harrier808
Registered Users
 
Posts: 146
 

Join Date: Dec 2008
Location: Honolulu, Hawaii
Default

RCH reports this:

The approximate delivery times of these new items are as follows.


• LOGO 600 SE April 2010
• LOGO 400 Carbon May 2010
• LOGO 500/600 Carbon Chassis May 2010
• VBar Plug and Play April 2010
• Governor and Logfile Software mid 2010




There is much talk about the new LOGO 700. This model is still under development. They plan to bring it into the market in the second half of 2010.
Attached Files
File Type: pdf Neuheiten2010.pdf (615.4 KB, 465 views)
__________________
Blade MCX, Blade MSR, Protos 500, 600ESP, 700E

Last edited by harrier808; 03-12-2010 at 11:01 PM..
harrier808 is offline        Reply With Quote
Old 03-18-2010, 03:42 AM   #26
worldofmaya
Registered Users
 
Posts: 2,862
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2007
Location: Graz, Austria
Default

Hi!
Just got the info that all of these dates will be delayed by 2 months...
-Klaus
__________________
SuziLAOS-DNHP-CenturioMax-Protos500-DJI-F550
worldofmaya is offline        Reply With Quote
Old 03-18-2010, 04:37 PM   #27
helicraze
Registered Users
 
Posts: 7,779
 

Join Date: Apr 2008
Location: Victoria, Australia
Default

It seems like that the 700 would not be till end of year or early 2011???
helicraze is online now        Reply With Quote
Old 03-18-2010, 05:25 PM   #28
worldofmaya
Registered Users
 
Posts: 2,862
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2007
Location: Graz, Austria
Default

There was no note about the 700... I thought I could get the new belt for my little 700 before my next "inspection".
-Klaus
__________________
SuziLAOS-DNHP-CenturioMax-Protos500-DJI-F550
worldofmaya is offline        Reply With Quote
Old 03-18-2010, 07:05 PM   #29
4cyclic
Registered Users
 
Posts: 1,604
 

Join Date: May 2004
Location: Extreme Northern Vermont
Default

Was looking forward to the 600se next month .

That's a bummer.
4cyclic is offline        Reply With Quote
Old 03-18-2010, 07:06 PM   #30
helicraze
Registered Users
 
Posts: 7,779
 

Join Date: Apr 2008
Location: Victoria, Australia
Default

Convert your own, there is not much to it
helicraze is online now        Reply With Quote
Old 03-18-2010, 07:11 PM   #31
4cyclic
Registered Users
 
Posts: 1,604
 

Join Date: May 2004
Location: Extreme Northern Vermont
Default

Yeah i'm thinking about it.
4cyclic is offline        Reply With Quote
Old 03-25-2010, 09:05 AM   #32
Blades345
Registered Users
 
Posts: 3,148
 

Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Default

I want to see some Logo 700 spyshots! I can't wait to see how it looks. I want one so bad!
__________________
When you don't feel like soaring through the wind with a plane,, BEAT IT INTO SUBMISSION WITH A HELI!!!

No helis right now!
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Maybe I'll be back in another year!
Blades345 is offline        Reply With Quote
Old 03-26-2010, 06:08 AM   #33
lindahl
Registered Users
 
Posts: 183
 

Join Date: Oct 2008
Location: Sweden
Default

I have a T700LE-E. With 12S 5000, Jive 80HV, 8.4V to servos with AR7100, 4035-500 motor, 16/164 gearing.

The weight is 5.35kg with 2800mah TX lipo and 5.2kg without it.

Both my nitro fbl and my electric fb has hs 1950.

The electric has power, but not any impressive power. If you want to feel the power, i would go for a logo. I want the big size instead.
__________________

lindahl is offline        Reply With Quote
Old 03-27-2010, 04:30 AM   #34
helicraze
Registered Users
 
Posts: 7,779
 

Join Date: Apr 2008
Location: Victoria, Australia
Default

That is a heavy heli! All my 90 electric 4.5KG and 4.1KG! 4.5KG is just right.

Someone will fly a real logo 700 at the 3DM.
helicraze is online now        Reply With Quote
Old 03-27-2010, 08:50 AM   #35
mahbouni
Registered Users
 

Join Date: Jan 2007
Location: London
Default

Quote:
Originally Posted by lindahl View Post
I have a T700LE-E. With 12S 5000, Jive 80HV, 8.4V to servos with AR7100, 4035-500 motor, 16/164 gearing.
How do you get your Jive 80HV's BEC to output 8.4V? I have a Jive 80LV and I was just looking at my ProgCardII and the maximum BEC voltage setting is 6.0V.

I'm planning to get a 700 size electric this year. Can I run everything off a Jive 120HV or should I use a seperate 2s LiPo for the rx?
__________________
Logo 700 XXtreme - JR Forza 700 - Logo 600SX - Logo 550SX - Logo 480 XXtreme - LA Sniper2 - Protos - Mini Protos - VControl
mahbouni is online now        Reply With Quote
Old 03-27-2010, 08:58 AM   #36
lindahl
Registered Users
 
Posts: 183
 

Join Date: Oct 2008
Location: Sweden
Default

Quote:
Originally Posted by mahbouni View Post
How do you get your Jive 80HV's BEC to output 8.4V?

Can I run everything off a Jive 120HV or should I use a seperate 2s LiPo for the rx?
No the jive send out 5.6V so you need to remove the RED cable from the master on the jive. Then i use a 2s lipo into my AR7100 receiver.

I can save about 145gram by removing the RX lipo.
__________________

lindahl is offline        Reply With Quote
Old 03-27-2010, 09:45 AM   #37
lindahl
Registered Users
 
Posts: 183
 

Join Date: Oct 2008
Location: Sweden
Default

Quote:
Originally Posted by helicraze View Post
That is a heavy heli! All my 90 electric 4.5KG and 4.1KG!
Well, itīs the fat pig, Trex 700 I guess that you fly streched Logo 600?
__________________

lindahl is offline        Reply With Quote
Old 03-27-2010, 09:45 AM   #38
mahbouni
Registered Users
 

Join Date: Jan 2007
Location: London
Default

Quote:
Originally Posted by lindahl View Post
I can save about 145gram by removing the RX lipo.
Are you confident the JIVE's BEC can power the rx + servos safely in a 700 size machine?
__________________
Logo 700 XXtreme - JR Forza 700 - Logo 600SX - Logo 550SX - Logo 480 XXtreme - LA Sniper2 - Protos - Mini Protos - VControl
mahbouni is online now        Reply With Quote
Old 03-27-2010, 09:52 AM   #39
worldofmaya
Registered Users
 
Posts: 2,862
 
My HF Map location
Join Date: Jun 2007
Location: Graz, Austria
Default

I like the decreased weight of a integrated BEC in a 600 (of course with small buffer), but it makes sense to use a separate power source for 700+ machine. A stretched Logo 600 with 4kg+ sound quit heavy for me. A 600SE configuration with Jive, small buffer and light components would be 3,8kg (heavy batteries) or less.
-klaus
__________________
SuziLAOS-DNHP-CenturioMax-Protos500-DJI-F550
worldofmaya is offline        Reply With Quote
Old 03-27-2010, 10:42 AM   #40
lindahl
Registered Users
 
Posts: 183
 

Join Date: Oct 2008
Location: Sweden
Default

Quote:
Originally Posted by mahbouni View Post
Are you confident the JIVE's BEC can power the rx + servos safely in a 700 size machine?
Not with master connection. I heard that you must use the slave also when using 8717 servos.
__________________

lindahl is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Mikado Logo Helicopters > Mikado Logo 700 Xxtreme


Mikado Logo 700 Xxtreme Mikado Logo 700 Xxtreme Helicopters Discussion

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com