Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopters > Aerial Videography and Photography


Aerial Videography and Photography Aerial Video/Photo from R/C Helicopters


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-04-2012, 06:30 PM   #61
seattle_helo
Registered Users
 
Posts: 32
 

Join Date: Jul 2006
Location: Seattle, WA USA
Default

Got mine the week before Christmas. All packaging gone so not sure when it was sent.
seattle_helo is offline        Reply With Quote
Old 01-04-2012, 08:32 PM   #62
Cirkus
Registered Users
 
Posts: 971
 

Join Date: May 2006
Location: Yuma, AZ
Default

Have you used it yet? Anything to report?
__________________
FlightCam
http://ryanbarnes.smugmug.com/
Cirkus is offline        Reply With Quote
Old 01-05-2012, 02:07 PM   #63
seattle_helo
Registered Users
 
Posts: 32
 

Join Date: Jul 2006
Location: Seattle, WA USA
Default

Nothing useful to report yet. I'm waiting on a new CS 360 gimbal before I will truly know anything. So far I've only had it on the bench going through the software, doing extremely primitive tests with three terrible servos and experimenting with various settings to get familiar with it all. It's a cool little device. Hoping that the combination of the CS gimbal, the custom Freefly servos and this PicLoc will be magical in the air. Should have the gimbal in a little over a week and hope to start testing soon after that.

seattle_helo is offline        Reply With Quote
Old 01-06-2012, 06:16 PM   #64
tahoelight
Registered Users
 

Join Date: Jan 2010
Location: Lake Tahoe
Default

OK. My Picloc 3x arrived today. Finally. I will mount it to my AV200 360 and post some video soon. I am having some bearing issues on my current motors but hopefully I will still be able to start tuning the picloc and report back.
tahoelight is offline        Reply With Quote
Old 01-06-2012, 06:40 PM   #65
MaSt0RaS
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2008
Location: Greece
Default

Quote:
Originally Posted by tahoelight View Post
OK. My Picloc 3x arrived today. Finally. I will mount it to my AV200 360 and post some video soon. I am having some bearing issues on my current motors but hopefully I will still be able to start tuning the picloc and report back.
we are waiting...!!! pls do it fast
__________________
AP Logo600SX:Pyro 700-52 -Vbar-3x610 -bls251-Vbar GOv-Hw PL120HV-Thundepower
Logo6003dXera 560 - VbarGov - 3x8717 - Bls251 - Hobbywing PL 120Hv-Thunderpower
Cinestar 8 Cs gimbal - HoverFlypro - Tiger motors 710-Radians-Turnigy Plush 40A
MaSt0RaS is offline        Reply With Quote
Old 01-13-2012, 03:21 PM   #66
MaSt0RaS
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2008
Location: Greece
Default

Quote:
Originally Posted by tahoelight View Post
OK. My Picloc 3x arrived today. Finally. I will mount it to my AV200 360 and post some video soon. I am having some bearing issues on my current motors but hopefully I will still be able to start tuning the picloc and report back.
Any news??

I recieved mine...!!!
Guys where do you mount it??

What does Geore say here???

5) As a rule , Picloc-3X's installed position is governed by what servo types you are using in your gimbal.
Full proportional servos ( with potentiometer ) - Picloc is mounted out of this axis
360 modified ( continuous rotation servos ) - Picloc is mounted ON ax
is.

Can you explain it??

http://www.rotorpics.com/index.php/t...picloctoolz-3x
__________________
AP Logo600SX:Pyro 700-52 -Vbar-3x610 -bls251-Vbar GOv-Hw PL120HV-Thundepower
Logo6003dXera 560 - VbarGov - 3x8717 - Bls251 - Hobbywing PL 120Hv-Thunderpower
Cinestar 8 Cs gimbal - HoverFlypro - Tiger motors 710-Radians-Turnigy Plush 40A
MaSt0RaS is offline        Reply With Quote
Old 01-13-2012, 03:32 PM   #67
HeliG
Registered Users
 
Posts: 65
 

Join Date: Nov 2005
Location: Europe
Default

Hi Mastoras,

If your gimbal uses proportional servos, or servos with external potentiometer, then... Picloc has to be mounted on your PAN arch or pan axis. so that it gives the servo a proportional control.

If your Mount uses 360 servos, then Picloc needs to be at the camera plate, so that it commands the servos according to what it 'feels' or 'senses'.
HeliG is offline        Reply With Quote
Old 01-13-2012, 03:41 PM   #68
yeehaanow
Registered Users
 
Posts: 301
 

Join Date: Sep 2004
Location: Vermont
Default

Is there one method that works better over the other?

Got mine! Yay! Thanks George.
yeehaanow is offline        Reply With Quote
Old 01-13-2012, 03:47 PM   #69
HeliG
Registered Users
 
Posts: 65
 

Join Date: Nov 2005
Location: Europe
Default

Both work, and the degree of success depends on a lot of factors. But mostly on the speed of your system (fast servos).

If you're in experimentation spree, it is best to try both types of stabilization.. if you can !! ( simply disconnecting the pots mechanically, and centering them for no servo movement at 1500us) transforms the servo to 360.
HeliG is offline        Reply With Quote
Old 01-13-2012, 03:53 PM   #70
tahoelight
Registered Users
 

Join Date: Jan 2010
Location: Lake Tahoe
Default

Mine is installed on an AV200. I just cut a piece of aluminum and made a 90 degree to drill some mounting holes. I used some double sided foam, but not sure if that is o.k. or not.

Still working out the setting. Pan must be too slow as there is a delay in the response. I have not tried to fly it yet.

@George I have the Savox SG09351, Will I be able to get it to work with Picloc?
also, how many volts can we run to the Picloc. Can we use 7, since I sometimes run the servos on 7v? I can't find documentation about that. Is there any documentation besides when is written on the website?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_3058.jpg
Views:	126
Size:	86.4 KB
ID:	280441   Click image for larger version

Name:	IMG_3059.jpg
Views:	138
Size:	112.9 KB
ID:	280442  
tahoelight is offline        Reply With Quote
Old 01-13-2012, 03:58 PM   #71
HeliG
Registered Users
 
Posts: 65
 

Join Date: Nov 2005
Location: Europe
Default

Hi Kenny,

Good install....
in that position, the MAG ( if you have a PRO ) must be switched off. ( too close to servo's magnets ).

Yes.. Pan servo is fantastic for smooth panning without stab, but too slow for gyro stab.
Faster servo like that of roll can show you the difference !!.
HeliG is offline        Reply With Quote
Old 01-13-2012, 11:00 PM   #72
DKTek
Registered Users
 
Posts: 120
 
My HF Map location
Join Date: Apr 2006
Location: Melbourne, FL
Default

Hi George,

I can't seem to get the 5ch i1-i5 working properly. The only radio type option that gives any feedback is the PPM SUMi1 selection and that will only register PPM1 under the PPM-Sum tab. It shows in the graph only and doesn't actually move any servos.

I've tried my DX7and DX5e TX's with an AR7000, AR6110e, and a AR500 receivers. All combos give the same result with the PPM1 response.

I also have saved the various radio selections to the eeprom and performed a complete power cycle.

I've followed the videos and all is great until video 5. The AV200 is stable and responds nicely but no RC control yet.

Short of buying a new DX8 or DX6i system, how do I get my DX7 to work?
__________________
The beatings will continue until morale improves...
DKTek is offline        Reply With Quote
Old 01-14-2012, 07:28 AM   #73
HeliG
Registered Users
 
Posts: 65
 

Join Date: Nov 2005
Location: Europe
Default

Hi.. are you running v0.55 firmware and Toolz? Should work nicely.
HeliG is offline        Reply With Quote
Old 01-14-2012, 08:11 AM   #74
MaSt0RaS
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2008
Location: Greece
Default

I have the spektrum 6040 servos without pot they are 360 made by photoshipe one and my mount is the 3xprov2...

I have to mout it on the camra plate?? Can i mount it upside down in orde to put it on the bottom side of the cam mount and have the usb visible??
__________________
AP Logo600SX:Pyro 700-52 -Vbar-3x610 -bls251-Vbar GOv-Hw PL120HV-Thundepower
Logo6003dXera 560 - VbarGov - 3x8717 - Bls251 - Hobbywing PL 120Hv-Thunderpower
Cinestar 8 Cs gimbal - HoverFlypro - Tiger motors 710-Radians-Turnigy Plush 40A
MaSt0RaS is offline        Reply With Quote
Old 01-14-2012, 08:38 AM   #75
HeliG
Registered Users
 
Posts: 65
 

Join Date: Nov 2005
Location: Europe
Default

This orientation will be available in near future. For now, you can use the standard orientation ..ie.. text is top.
HeliG is offline        Reply With Quote
Old 01-14-2012, 09:24 AM   #76
MaSt0RaS
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Apr 2008
Location: Greece
Default

Quote:
Originally Posted by HeliG View Post
This orientation will be available in near future. For now, you can use the standard orientation ..ie.. text is top.
It must be on a point that doesnt move because i dont think that i can put it near the cam...!!?? Horizontal or vertical matters???
__________________
AP Logo600SX:Pyro 700-52 -Vbar-3x610 -bls251-Vbar GOv-Hw PL120HV-Thundepower
Logo6003dXera 560 - VbarGov - 3x8717 - Bls251 - Hobbywing PL 120Hv-Thunderpower
Cinestar 8 Cs gimbal - HoverFlypro - Tiger motors 710-Radians-Turnigy Plush 40A
MaSt0RaS is offline        Reply With Quote
Old 01-14-2012, 09:26 AM   #77
HeliG
Registered Users
 
Posts: 65
 

Join Date: Nov 2005
Location: Europe
Default

Post here or send me an email with a picture of your mount, and I'll superimpose a shot of Picloc to let you know mounting position.
HeliG is offline        Reply With Quote
Old 01-14-2012, 03:28 PM   #78
yeehaanow
Registered Users
 
Posts: 301
 

Join Date: Sep 2004
Location: Vermont
Default

***Just a WARNING to everyone setting these up.***

Be sure to plug your battery and servos into the top 3 pins (closest to the face). I mistakenly used the bottom set and it shorted the battery, causing the wires to melt together within seconds, shorting it more. I made a mad dash for the snips and cut off the wire, but boy did that battery get hot fast!
All is still good with the picloc though. I guess the traces are strong.
yeehaanow is offline        Reply With Quote
Old 01-14-2012, 03:32 PM   #79
HeliG
Registered Users
 
Posts: 65
 

Join Date: Nov 2005
Location: Europe
Default

Yep..Traces handle 10Amps Plus LOL !!!!!

I apologize for the lack of user manual... but since stuff is changing soon, I thought I'd skip this step and dedicate more time to firmware and support by email and skype when needed.

Yeehaanow.... Picture from my website...attached
Email sent as well :-]

edit... happened to me too when I wasn't careful .... that was a pack of healthy Sanyo 2400 on fresh charge!!!!
...eeek !!!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	piclocmodel-servos-inputs1.jpg
Views:	97
Size:	58.3 KB
ID:	280672   Click image for larger version

Name:	Wrong_insertion_causes_this.jpg
Views:	67
Size:	178.5 KB
ID:	280673  
HeliG is offline        Reply With Quote
Old 01-14-2012, 04:51 PM   #80
DKTek
Registered Users
 
Posts: 120
 
My HF Map location
Join Date: Apr 2006
Location: Melbourne, FL
Default

Yes, I received them a few weeks back. They are both 3X Pro's. I downloaded PicLocToolz-3X v0.55 and connect without issue. Here's a connected screen shot. I'll show whichever screen you request. Thanks!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3X Pro ScrSho1.jpg
Views:	69
Size:	66.9 KB
ID:	280681  
__________________
The beatings will continue until morale improves...
DKTek is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopters > Aerial Videography and Photography


Aerial Videography and Photography Aerial Video/Photo from R/C Helicopters

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com