Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Beam Avantgarde 600


Beam Avantgarde 600 Beam Avantgarde 600 Support Forum


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-04-2012, 07:40 PM   #1
audio131
Registered Users
 

Join Date: Dec 2007
Location: swansea, mass,usa
Default avantgarde needs more pinions sizes

i really need a 14t pinion to make the head speed i want using a cc80hv gov.. will a logo pinion mesh with the avantgarde gear?? i wish beam would make a 14t and 15t pinion...
audio131 is offline        Reply With Quote
Old 07-04-2012, 08:05 PM   #2
timmytron
Registered Users
 

Join Date: Mar 2008
Location: ACT, Australia
Default

Yeah that is a bit weird, 12t, 13t then straight to 16t?

It just limits your motor KV choices I guess.
__________________
Team Old Mate - He's a good bloke
timmytron is offline        Reply With Quote
Old 07-05-2012, 06:20 AM   #3
audio131
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2007
Location: swansea, mass,usa
Default pinion

true ,but i only had a 600mx and a 700mx motor.
audio131 is offline        Reply With Quote
Old 07-05-2012, 02:50 PM   #4
hobdean
Registered Users
 
Posts: 439
 

Join Date: Dec 2011
Location: texas
Default

Will the 700mx motor fit?
__________________
. Futaba 14SG, Thunder Tiger Titan X50E, Blade Nano CPx (2),.Beastx, TP 2 2700 65C, POWER LAB 6
hobdean is online now        Reply With Quote
Old 07-05-2012, 04:04 PM   #5
audio131
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2007
Location: swansea, mass,usa
Default motor

hi. i think itwill fit if u dremel the frames towards the gear side. about an 1/8.. i went with the 600mx first because i wasnt sure of the balance points yet.. it maybe too nose heavy with the 700mx depending on lipos used .. can always use stick on weight on the tail to campensate,,,,,UPDATE---700mx fits with out mods .expect needing to drill motor mount to make the 4mm bolts fit

Last edited by audio131; 07-18-2012 at 07:25 AM..
audio131 is offline        Reply With Quote
Old 07-18-2012, 07:24 AM   #6
audio131
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2007
Location: swansea, mass,usa
Default still need pinions

really need a 14t pinion for the avantgarde,,beam please make one
audio131 is offline        Reply With Quote
Old 07-26-2012, 12:15 PM   #7
hobdean
Registered Users
 
Posts: 439
 

Join Date: Dec 2011
Location: texas
Default

Quote:
Originally Posted by audio131 View Post
hi. i think itwill fit if u dremel the frames towards the gear side. about an 1/8.. i went with the 600mx first because i wasnt sure of the balance points yet.. it maybe too nose heavy with the 700mx depending on lipos used .. can always use stick on weight on the tail to campensate,,,,,UPDATE---700mx fits with out mods .expect needing to drill motor mount to make the 4mm bolts fit

Sorry for the many questions, I guess without not seeing it I dont undersand how you drill the motor mount the make the 4mm bolts fit? Could you please give a little more detail? What pinion are you using with the 700mx?
__________________
. Futaba 14SG, Thunder Tiger Titan X50E, Blade Nano CPx (2),.Beastx, TP 2 2700 65C, POWER LAB 6
hobdean is online now        Reply With Quote
Old 07-26-2012, 03:51 PM   #8
audio131
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2007
Location: swansea, mass,usa
Default motor mount

that motor mount was made for a 600 sized motor which the bolt pattern uses a 3mm bolt,, 700mx motor uses 4mm bolts to attach to a mount,, so just drill out the mount till u get the 4mm bolts to go thru it and into the 700mx motor.... used the stock 12t pinion..flat line throttle curve. the pinion is no high enough to run cc gov,. rreally a 14t is needed..
audio131 is offline        Reply With Quote
Old 07-28-2012, 09:07 PM   #9
hobdean
Registered Users
 
Posts: 439
 

Join Date: Dec 2011
Location: texas
Default

Will cc ice 2 80 hv handle 700 bx
__________________
. Futaba 14SG, Thunder Tiger Titan X50E, Blade Nano CPx (2),.Beastx, TP 2 2700 65C, POWER LAB 6
hobdean is online now        Reply With Quote
Old 07-29-2012, 07:04 AM   #10
audio131
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2007
Location: swansea, mass,usa
Default 80hv

on a 600 ship. no problem
audio131 is offline        Reply With Quote
Old 11-28-2012, 05:35 AM   #11
lowey79
Registered Users
 
Posts: 649
 

Join Date: Jul 2009
Location: Vic. Australia
Default

Quote:
Originally Posted by audio131 View Post
really need a 14t pinion for the avantgarde,,beam please make one
I just found that mikado make one in m1
lowey79 is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > Beam Avantgarde 600


Beam Avantgarde 600 Beam Avantgarde 600 Support Forum

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com