Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Skookum Robotics


Skookum Robotics Skookum Robotics SK-360 SK-540 & SK-720 Digital Flybar


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-28-2013, 05:03 PM   #81
augur
Registered Users
 
Posts: 236
 

Join Date: Feb 2011
Location: Germany
Default SBUS Issue

Who need's so much channels with FBL. :-)

But would be cool if telemetry would work either. I can live with 11 channels with this adapter. ;-)
augur is online now        Reply With Quote
Old 01-28-2013, 05:05 PM   #82
mkovalcson
Registered Users
 
Posts: 12,438
 

Join Date: Apr 2011
Location: Knoxville, TN
Default

Quote:
Originally Posted by augur View Post
Who need's so much channels with FBL. :-)

But would be cool if telemetry would work either. I can live with 11 channels with this adapter. ;-)
I have no current or planned use for that many channels at this point.

It may just be one of the many cool features I don't end up using. But there are a whole lot of really cool features that will be using
__________________
Mark
mkovalcson is offline        Reply With Quote
Old 02-07-2013, 07:02 AM   #83
Fruitbat
Registered Users
 

Join Date: Jan 2012
Location: NSW, Australia
Default

Nevermind, I worked out the problem.. couldnt delete the post though!
Cheers
Dave
Fruitbat is offline        Reply With Quote
Old 03-17-2013, 09:39 AM   #84
audio131
Registered Users
 

Join Date: Dec 2007
Location: swansea, mass,usa
Default sbus

change in radio reciever setting from fasstest 14 to fasstest 12
audio131 is offline        Reply With Quote
Old 03-17-2013, 05:48 PM   #85
Pampaflieger
Registered Users
 

Join Date: Nov 2011
Location: Dresden, Germany Saratoga Springs N.Y. coming soon
Default

but not a final solution because of missing telemetrie.
__________________
Cheers Olaf
Dresden, Germany; Albany NY
Protos MAX800, Goblin700 TriBlade; Goblin 500
Futaba T14SG,JLog2.6 MSH Brain
Pampaflieger is offline        Reply With Quote
Old 03-17-2013, 06:20 PM   #86
audio131
Registered Users
 

Join Date: Dec 2007
Location: swansea, mass,usa
Default sbus

maybe,, i know my radio is reading the reciever voltage. still got ch 8-12.. .. atleast its working with the sk540. better than nothing,right?
audio131 is offline        Reply With Quote
Old 05-04-2013, 05:07 PM   #87
Kenzo
Registered Users
 

Join Date: Feb 2013
Location: Belgium
Default

Quote:
Originally Posted by audio131 View Post
change in radio reciever setting from fasstest 14 to fasstest 12
I have tried this solution but then the receiver does not connect anymore to the radio.
i can also not rebind the receiver again with the radio.

did you had to reprogramm the receiver?
Kenzo is offline        Reply With Quote
Old 05-05-2013, 12:35 PM   #88
audio131
Registered Users
 

Join Date: Dec 2007
Location: swansea, mass,usa
Default sbus

probably.. try it,it wouldnt hurt
audio131 is offline        Reply With Quote
Old 01-25-2014, 12:32 PM   #89
dpelletier
Registered Users
 
Posts: 1,318
 
My HF Map location
Join Date: Apr 2010
Location: South of the Border, Maynard, Massachusetts
Default resurrecting this thread...

Has this been resolved... can you use sbus and telemetry with the R7008SB receiver connected to an SK fbl?

Or the R7003SB?

Thanks
__________________
Futaba 14SG, Goblin 500, Synergy E5, Furion 6, Beam E4(v1) FBL, Skookum
dpelletier is online now        Reply With Quote
Old 01-25-2014, 01:25 PM   #90
omerco
Registered Users
 

Join Date: Sep 2011
Location: Israel
Default

Quote:
Originally Posted by Kenzo View Post
I have tried this solution but then the receiver does not connect anymore to the radio.
i can also not rebind the receiver again with the radio.

did you had to reprogramm the receiver?
i think you need to change the radio also to 12 for it to work. that's how it usually is with futaba.
__________________
X7 | Scorpion 4525 Ultimate | scorpion 160HV esc | Mks servos | SK540 | Edge 713| Logo 600 3D | Pyro 450 | Castle 120HV | Mks | SK540 | Trex 450 V2 - 4S Stretch | K-Force 45 | SK540 | Trex 600EFL | Yep 120HV | SK540
Skookum Robotics Support Pilot
omerco is offline        Reply With Quote
Old 01-30-2014, 12:56 PM   #91
TBur
Registered Users
 
Posts: 502
 

Join Date: Feb 2012
Location: Seattle, WA
Default

I've been switching my fleet over to futaba (14SG) this winter, thought I'd share what is working for me.

I have 2 720/BE with the 7008(mode 2), fasst-12CH, sending back flight pack and BEC voltages.
I have one 720/BE with a 6303SB(high speed mode), fasst-7ch.

tested both configurations for failsafe both turning off TX and removing power to RX.
In both cases the 720 cut throttle and went to failsafe postion on the collective.
__________________
7HV SK720 700XF
6HV SK720 600XF
Atom 500 SK720
Futaba 14SG
TBur is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Skookum Robotics


Skookum Robotics Skookum Robotics SK-360 SK-540 & SK-720 Digital Flybar

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com