Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Futaba Radios and Electronics


Futaba Radios and Electronics Futaba Radios, Gyros, Servos, Etc.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-28-2012, 05:03 PM   #41
velocity90
Registered Users
 
Posts: 2,958
 

Join Date: Aug 2010
Location: Netherlands
Default

https://www.youtube.com/watch?v=HNby...e_gdata_player

If you really need it
__________________
-TT E700 V2-vbar-mks950-980-Jeti Mezon 135 rpm-Pyro 700 rewound by PD / Voodoo 600 -PD-MX700-470kv--BLS255hv-VBAR 5.3+- Warp 360- -ACCURC-
velocity90 is online now        Reply With Quote
Old 10-28-2012, 05:12 PM   #42
rcjames
Registered Users
 
Posts: 2,179
 

Join Date: Apr 2007
Location: Fresno California
Default

Quote:
Originally Posted by wbplomp View Post
This is intereseting as well. Thanks. I don't really mind if they call it something else. As long as a receiver with telemetry does not arm when you are using the wrong model. It is for your own safety as well. As far as I know from a friend of mine who has a 18MZ says the binding with telemetry receiver is different and it probably will not arm. But we have not tested it yet. Hopefully that does the trick.

The 14SG will probably have ball brearings as well. But the specifications on the Futaba website do not show it.
IC well for the price of the 14sg it should have ballbearings. It isn't a low cost Futaba radio.
__________________
Hi my name is Jim and I am a Heliholic. Darn Heli-Crack Addiction!! lol
The heli virus has infected me and i hope that there is NO CURE!
rcjames is offline        Reply With Quote
Old 10-28-2012, 05:45 PM   #43
ChrisH
HF Support
 
Posts: 11,361
 

Join Date: Aug 2007
Location: CA
Default

Quote:
Originally Posted by kjoer View Post
Thanks but that defies the use of Condition Warning :S. Again a workaround for a simple feature request.
I turn off all my warnings, I can handle making sure I'm in throttle hold and idle up

Honestly if we are ever given the option, I will still use a TH-based timer.
ChrisH is offline        Reply With Quote
Old 10-30-2012, 09:48 AM   #44
skaluf
Registered Users
 
Posts: 131
 

Join Date: Mar 2007
Location: Champaign, IL
Default

The gimbals are the same as the 8FG, dual bearings (one per axle).

Steve

Quote:
Originally Posted by geekindenial View Post
Hi Steve,

Just one more question about bearings on gimbals: with this new txt, similar to 8fg, it is dual bearing, does it mean 2 per gimbal (i.e. 1 per axel) or 2 per axel (4 per gimbal)?

Thanks a lot for your responses. I did try to some research but could not find any clear info anywhere.
skaluf is offline        Reply With Quote
Old 10-30-2012, 09:50 AM   #45
skaluf
Registered Users
 
Posts: 131
 

Join Date: Mar 2007
Location: Champaign, IL
Default

The port on the back is used to program S.Bus servos.

Great to hear how much everyone is liking this system. It's even better when you get to see/feel it in person.

Steve

Quote:
Originally Posted by WBFAir View Post
Hello Steve,

Don't know if this can be answered now and perhaps this is going way out on a idea, but I see the plug/port that is called the "Programming port & earphone jack"

Was just wondering if this is some kind of computer interface where we can use a PC to setup everything in the radio?

Or is this something to do with the feature called: Internal programmer for S.Bus servos


Btw just wanted to add my ++1 on the price for this baby.

Major features and all for that price....very very good.
skaluf is offline        Reply With Quote
Old 10-31-2012, 03:52 PM   #46
hpilotrc
Registered Users
 

Join Date: May 2008
Location: Mooresville, NC
Default I will keep my Spektrum DX8 with Model Matching!

Sorry Futaba but after 30+ years I like my new Spektrum DX8 w/ telemetry, DSMx, and Model Match!!!

Also just upgraded an ALign 450 Pro with a Spektrum AR7200BX FBL controller/ DSMx receiver (getting rid of a few GY520's and a R6008 FASST receiver) and love it!

Still undecided what I will do with my left over models with the $$$14mz which doesn't have telemetry, uses too much power to run, and has a hard to see display in daylight

Michael
hpilotrc is offline        Reply With Quote
Old 10-31-2012, 04:17 PM   #47
tworst
Registered Users
 
Posts: 920
 

Join Date: Feb 2011
Location: West Virginia
Default

I have a question about the built in 3-axis gyro support. I assume this will be able to control the gains/settings on all 3 axis of a futaba gyro. But, can you assign the radio determined gains to RX output channels to use any FBL you want (assuming they ever come out with 3 seperate inputs, 1 dedicated to each axis gain.) Now, for instance, I am using a walkera TX/RX. The RX will have an output that goes to the gyro gain input on a 3GX FBL unit. But thats only for the tail gain. I think at some point, FBL units might have 3 inputs, 1 for each axis gain. If radio's can provide 3 independent channels for each axis gain, then you could mix and match radios and FBL units and have complete TX control of all 3 axis gains. That would be nice. If the Futaba 14SG can do this, I will have an order in as soon as I can find a place to do so. Then of course, I will have to hope that FBL's come out with the 3 inputs. But even if this never happens, I still have a decent radio at a decent price and can always go with the Futaba FBL if desired.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
tworst is offline        Reply With Quote
Old 10-31-2012, 06:01 PM   #48
rcjames
Registered Users
 
Posts: 2,179
 

Join Date: Apr 2007
Location: Fresno California
Default

Quote:
Originally Posted by hpilotrc View Post
Sorry Futaba but after 30+ years I like my new Spektrum DX8 w/ telemetry, DSMx, and Model Match!!!

Also just upgraded an ALign 450 Pro with a Spektrum AR7200BX FBL controller/ DSMx receiver (getting rid of a few GY520's and a R6008 FASST receiver) and love it!

Still undecided what I will do with my left over models with the $$$14mz which doesn't have telemetry, uses too much power to run, and has a hard to see display in daylight

Michael
You must be blind when it comes with Spektrum. But hey give me you're 14mz.
__________________
Hi my name is Jim and I am a Heliholic. Darn Heli-Crack Addiction!! lol
The heli virus has infected me and i hope that there is NO CURE!
rcjames is offline        Reply With Quote
Old 10-31-2012, 06:01 PM   #49
rcjames
Registered Users
 
Posts: 2,179
 

Join Date: Apr 2007
Location: Fresno California
Default

Anywhere accepting pre order?
__________________
Hi my name is Jim and I am a Heliholic. Darn Heli-Crack Addiction!! lol
The heli virus has infected me and i hope that there is NO CURE!
rcjames is offline        Reply With Quote
Old 10-31-2012, 09:21 PM   #50
dvelez3
Registered Users
 
Posts: 234
 

Join Date: Jun 2007
Location: Miramar, Florida
Default

I ordered mine on Monday from Tower: http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...?&I=LXCVRA&P=0

Mid December....

Doug.
dvelez3 is offline        Reply With Quote
Old 11-02-2012, 05:49 PM   #51
bobloblaw
Registered Users
 
Posts: 833
 
My HF Map location
Join Date: Dec 2008
Location: Melbourne Australia
Default

Steve, will the models I have programmed in my 8FG be transferrable to the 14SG?
__________________
SAB Goblin 500
SAB Goblin 700
Jeti DS-16
bobloblaw is offline        Reply With Quote
Old 11-05-2012, 09:20 AM   #52
skaluf
Registered Users
 
Posts: 131
 

Join Date: Mar 2007
Location: Champaign, IL
Default

Quote:
Originally Posted by bobloblaw View Post
Steve, will the models I have programmed in my 8FG be transferrable to the 14SG?
Yes.
skaluf is offline        Reply With Quote
Old 11-05-2012, 09:46 AM   #53
wocka_wocka
Registered Users
 
Posts: 495
 

Join Date: May 2012
Location: South Coast, UK
Default

Steve

On Futaba's page there's an 14SGA and 14SGH. Are we back to having a choice between fixed wing or rotary wing? I fly helis and gliders...

Thanks
wocka_wocka is offline        Reply With Quote
Old 11-05-2012, 10:11 AM   #54
DominicD
The Capi
 
Posts: 23,632
 
My HF Map location
Join Date: Oct 2006
Location: Toronto
Default

The software is always the same, just the switch locations change.
__________________
Spreading capibara awareness since 2006
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
DominicD is offline        Reply With Quote
Old 11-05-2012, 01:20 PM   #55
skaluf
Registered Users
 
Posts: 131
 

Join Date: Mar 2007
Location: Champaign, IL
Default

Quote:
Originally Posted by DominicD View Post
The software is always the same, just the switch locations change.
Correct!
skaluf is offline        Reply With Quote
Old 11-05-2012, 02:09 PM   #56
jonathancassar
Registered Users
 

Join Date: Nov 2008
Location: Malta
Default

Will the SGH version have also the ratchet on the throttle/collective stick removed from the factory?
jonathancassar is offline        Reply With Quote
Old 11-05-2012, 03:33 PM   #57
skaluf
Registered Users
 
Posts: 131
 

Join Date: Mar 2007
Location: Champaign, IL
Default

Quote:
Originally Posted by jonathancassar View Post
Will the SGH version have also the ratchet on the throttle/collective stick removed from the factory?
Yes, of course.

Steve
skaluf is offline        Reply With Quote
Old 11-08-2012, 09:41 AM   #58
skaluf
Registered Users
 
Posts: 131
 

Join Date: Mar 2007
Location: Champaign, IL
Default 14SG Pre-orders

Guys, at the risk of acting like a spammer...

If you are going to order a 14SG and want to have a chance of it arriving with the first shipment into the US (this is for those of you living in North America only); you will want to place your order prior to tomorrow.

A word to the wise...I just don't want a bunch of disappointed kids during the holiday season.

Steve
skaluf is offline        Reply With Quote
Old 11-09-2012, 02:54 PM   #59
flyalan
Registered Users
 
My HF Map location
Join Date: Oct 2010
Location: Nashville, TN
Default

So with the release of another Telemetry equipped radio will we see additional telemetry capable receivers? I personally don't need anything but a 6303SB type receiver with addition of telemetry. No need for anything other than SBus.

Cheers
Alan


Sent from my iPhone using Tapatalk
flyalan is offline        Reply With Quote
Old 11-09-2012, 06:20 PM   #60
Jason O'Connell
Formerly BarnStormer
 
Posts: 2,510
 

Join Date: Aug 2008
Location: Mequon, WI
Default

The only things that kept me from getting an 8fg were the switch spacing and timer volume. To add in telemetry and vibration is just a bonus for me lol.

Pre-ordered. . .
__________________
Team Compass USA
ProStarHobby.com
Scorpion Power Systems
Jason O'Connell is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Futaba Radios and Electronics


Futaba Radios and Electronics Futaba Radios, Gyros, Servos, Etc.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com