Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Robird G31


Robird G31 RobirdUSA Factory Support Forum


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-09-2012, 06:42 PM   #41
ifheli
Registered Users
 
Posts: 553
 

Join Date: Feb 2006
Location: Woonsocket, R.I.
Default

The instructions are shown in poor broken english in step 3....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.PNG
Views:	253
Size:	27.4 KB
ID:	364819  
__________________
Keith
ifheli is offline        Reply With Quote
Old 11-09-2012, 09:58 PM   #42
Himilou
Registered Users
 
Posts: 1,502
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2012
Location: Seattle
Default

Ahh, I was wondering why the swash kept going to the extreme limits, that makes sense now
__________________
Gaui X5 FBL w BeastX!
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
yesssssss!
"The Big T" TRex600N OS 50 +Flybar!
Synergy N5 O.S.55 Spartan Vortex
Himilou is offline        Reply With Quote
Old 11-09-2012, 11:30 PM   #43
tunner777
Registered Users
 

Join Date: Dec 2011
Location: Australia
Default cannot get satellites to light up

has any one else had this problem followed instructions plug ed the SRX into the srx 1 port tryed DSMX and DSM2 sats none of them will light up any ideas!!!
tunner777 is offline        Reply With Quote
Old 11-09-2012, 11:46 PM   #44
gothicbunny
 
My HF Map location
Join Date: Mar 2010
Location: Winnipeg, MB
Default

Have you already bound your satellites using a normal receiver?
gothicbunny is offline        Reply With Quote
Old 11-09-2012, 11:50 PM   #45
tunner777
Registered Users
 

Join Date: Dec 2011
Location: Australia
Default Not using a Receiver

I have tryed 3 differant sats none of them will light up
tunner777 is offline        Reply With Quote
Old 11-10-2012, 01:41 AM   #46
gothicbunny
 
My HF Map location
Join Date: Mar 2010
Location: Winnipeg, MB
Default

Do you have the FBL only plugged into USB or do you have it powered separately?
gothicbunny is offline        Reply With Quote
Old 11-10-2012, 02:55 AM   #47
tunner777
Registered Users
 

Join Date: Dec 2011
Location: Australia
Default Powered Separately

I did what you said bound it with another receiver as it was new and never bound the strange thing is i tuned on the transmitter with the heli i bound it with and it lit up but i cannot bind it with this one very confusing do you hafto use a bind plug with this unit because it says nothing in the instructions at all
tunner777 is offline        Reply With Quote
Old 11-10-2012, 04:26 AM   #48
gothicbunny
 
My HF Map location
Join Date: Mar 2010
Location: Winnipeg, MB
Default

From what I have read, the G31 is not capable of binding the satellites. They must be bound using a normal receiver first and then plugged into the SRX cable.

Even though the G31 itself can be powered through USB, you must also provide power to output bus for the satellite. The power through USB will not power it up. You can either use a standalone BEC or through one integrated into an ESC or you can use a NiMH battery pack. It must also be providing power to the correct power bus for either the SRX1 or SRX2 connection you are using.
gothicbunny is offline        Reply With Quote
Old 11-10-2012, 01:47 PM   #49
Himilou
Registered Users
 
Posts: 1,502
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2012
Location: Seattle
Default

You basically are going to have to supply power to the g31 through 2 different ports for Sbus I power the servo side \ g31 through the Srx adapter with power originating at the rx unit. The tail is powered by connecting the other lead of my rx life battery to Srx 2 directly. Not sure if you can supply power through the DSM port on the SRX adapter though.
You might want to see if you can supply power by connecting the normal servo side plug of the adapter to your power source
__________________
Gaui X5 FBL w BeastX!
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
yesssssss!
"The Big T" TRex600N OS 50 +Flybar!
Synergy N5 O.S.55 Spartan Vortex
Himilou is offline        Reply With Quote
Old 11-10-2012, 04:30 PM   #50
tunner777
Registered Users
 

Join Date: Dec 2011
Location: Australia
Default

Hi Yea done all that I am using a separate NIMH battery to power the unit through the motor esc terminal , I am using the SRx1/All terminal for the remote with the SRX unit supplied I checked the power where the sat plugs in and i am getting 3.1v on the orange and grey wires so power isn't the problem I have 6 beastx units its not that i haven't done this befor i think i may have a faulty unit i have sen't them an email so i may hafto wait to hear from them Cheers!
tunner777 is offline        Reply With Quote
Old 11-10-2012, 04:40 PM   #51
LawnDartHeli
Registered Users
 
Posts: 4,500
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2011
Location: Arkansas
Default

If anyone who has theirs fully functioning would be kind enough to do a diagram and post it? May help make more sense? A full Rx diagram, single and dual sat would be awesome.
I'd do mine but it hasn't shipped yet.

sent from my phone using circus midgets
__________________
7HV~X5~T500
----Spartan VX1e----
Futaba 8FG super
LawnDartHeli is online now        Reply With Quote
Old 11-10-2012, 05:01 PM   #52
Mikej
Registered Users
 

Join Date: Feb 2007
Location: UK
Default

Quote:
Originally Posted by LawnDartHeli View Post
If anyone who has theirs fully functioning would be kind enough to do a diagram and post it? May help make more sense? A full Rx diagram, single and dual sat would be awesome.
I'd do mine but it hasn't shipped yet.

sent from my phone using circus midgets
Have you read the manual - there are pictures for all of these in the manual
Mikej is online now        Reply With Quote
Old 11-10-2012, 05:18 PM   #53
LawnDartHeli
Registered Users
 
Posts: 4,500
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2011
Location: Arkansas
Default

Quote:
Originally Posted by Mikej View Post
Have you read the manual - there are pictures for all of these in the manual
Looked through the downloaded manual, yes. Actual install pics are what Im going for.
Ill be using a Rx+sat, powering via bec. I assume I can just manage all that the same way I done with the zyx (ie: pulling the + lead from the esc plug and replacing it with the + from my bec), shouldnt run into any power issues with the Robird? I know it has 3 separate power buses, but I assume they will all just draw from the jumper wire from the Rx..and no need for a separate power source like with the sat only config?

sent from my phone using circus midgets
__________________
7HV~X5~T500
----Spartan VX1e----
Futaba 8FG super
LawnDartHeli is online now        Reply With Quote
Old 11-10-2012, 05:49 PM   #54
ifheli
Registered Users
 
Posts: 553
 

Join Date: Feb 2006
Location: Woonsocket, R.I.
Default

tunner777,

In setup guide in step0 Receiver what did you select under receiver, PWM, SBUS, DSM1024, or DSM2048?

If useing Spektrum Sat. Rx. you should select DSM1024 or DSM2048
__________________
Keith
ifheli is offline        Reply With Quote
Old 11-10-2012, 06:56 PM   #55
ifheli
Registered Users
 
Posts: 553
 

Join Date: Feb 2006
Location: Woonsocket, R.I.
Default

I thought I would upload the directions for the Black Widow version of the G31. The pictures in the instruction is of the older software.....
Attached Files
File Type: pdf PTBWG.pdf (1.42 MB, 474 views)
__________________
Keith
ifheli is offline        Reply With Quote
Old 11-10-2012, 08:10 PM   #56
Himilou
Registered Users
 
Posts: 1,502
 
My HF Map location
Join Date: Jan 2012
Location: Seattle
Default

Click image for larger version

Name:	G31 wiring.png
Views:	976
Size:	15.4 KB
ID:	365117

Heres a diagram for SBus \ G31 on my Nitro with non S Bus channel 3 running throttle
__________________
Gaui X5 FBL w BeastX!
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
yesssssss!
"The Big T" TRex600N OS 50 +Flybar!
Synergy N5 O.S.55 Spartan Vortex
Himilou is offline        Reply With Quote
Old 11-10-2012, 09:43 PM   #57
PhantomGT
Registered Users
 

Join Date: Jul 2008
Default

Quote:
Originally Posted by Himilou View Post
Attachment 365117

Heres a diagram for SBus \ G31 on my Nitro with non S Bus channel 3 running throttle
Instead of driving 3 cyclic servos thru the SRx adapter getting power from the rx, it is better to relocate the rx power to the G31 motor port. In this case G31 will power the rx and 1 throttle servo, putting less amp on the single cable of the adapter this way.
PhantomGT is offline        Reply With Quote
Old 11-10-2012, 10:44 PM   #58
tunner777
Registered Users
 

Join Date: Dec 2011
Location: Australia
Default

Hi I selected DSM2048 I managed to get it working by copying the model i bound it to then changing all the functions back to what they should be set it all up now i can't get the ESC to fire up so i can test it when i connect power the esc gives the first part of the tone 3 chimes but it will not arm the motor get over one snag back to another tried going into set up mode but just 3 chimes will not even do that stumped again
tunner777 is offline        Reply With Quote
Old 11-11-2012, 08:05 AM   #59
tony521
Registered Users
 
Posts: 1,445
 

Join Date: Jul 2010
Location: florida.
Default

Quote:
Originally Posted by ifheli View Post
I thought I would upload the directions for the Black Widow version of the G31. The pictures in the instruction is of the older software.....
Keith, thank you so much for that file, i have now added it to my favorites list. Now i have a quick check link to go for any issues.
__________________
Atom500(FBL)., Gaui x4II (FBL) ;Trex450 sport (FBL). All with Ikon fbl gyro. AMA#1019423.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Tony .
tony521 is offline        Reply With Quote
Old 11-11-2012, 10:23 AM   #60
LawnDartHeli
Registered Users
 
Posts: 4,500
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Dec 2011
Location: Arkansas
Default

WE GOT STICKY'D!!
Thank you Bob O and thank you to all that's helped out!

Now lets keep the good info flowin', we got a real good start!!
__________________
7HV~X5~T500
----Spartan VX1e----
Futaba 8FG super
LawnDartHeli is online now        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Robird G31


Robird G31 RobirdUSA Factory Support Forum

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com