Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > KDS Helicopters and Electronics


KDS Helicopters and Electronics KDS Helicopters and Electronics Discussion


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-28-2012, 04:23 AM   #1
x5heli
Registered Users
 

Join Date: Sep 2012
Location: Pearland, Tx
Default Kds 550e innova what size belt drive?

Hi I looking for the kds 550e innova upgrade belt that last longer then the stock one. But I don't know the size or how many teeth? Does anyone know plz pm me
x5heli is offline        Reply With Quote
Old 11-28-2012, 11:25 AM   #2
mainblades50
Registered Users
 
Posts: 80
 

Join Date: May 2007
Location: Kingfisher, OK
Default

Did you take a look at the raptor 30 tail belt? I am thinking about getting the kds 550 and would like to know too.
Barry
__________________
Team Chaos-RCAerodyne AMA# 132496

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Chaos 600N
mainblades50 is offline        Reply With Quote
Old 11-29-2012, 04:05 PM   #3
Ghostflyer1
Registered Users
 
Posts: 815
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2010
Location: Houston Tx
Default

Sorry guys I do not know the belt size of the 550 v2
__________________
GhostFlyer1
KDS Dual Innova 700's, Innova 450,, and to many others to list
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Ghostflyer1 is offline        Reply With Quote
Old 11-30-2012, 04:09 AM   #4
Familyman67
Registered Users
 
Posts: 666
 

Join Date: Jul 2012
Location: Bavaria, Germany
Default

but Santa will bring me one for Xmas and then I will be able to tell you. (If you can wait til then)
__________________
Active: 130X / 300 CFX /KDS 550 V2 / 350QX / lots of foamies / DX8 / DX6i
Retired: mSRX / 120SR / 300X / B-SR / HK450V2 DFC / mCPX (all versions)
Familyman67 is online now        Reply With Quote
Old 11-30-2012, 06:13 AM   #5
x5heli
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2012
Location: Pearland, Tx
Default

Hehehe I shall wait, tell Santa I love him and thanks for snowing all over mine fly zone. That he doing good job
x5heli is offline        Reply With Quote
Old 11-30-2012, 07:22 AM   #6
Familyman67
Registered Users
 
Posts: 666
 

Join Date: Jul 2012
Location: Bavaria, Germany
Default

yup - it's been snowing over here as well. Glad to see we're not the only ones. Help me "OH" is that the state of Ohio ?
__________________
Active: 130X / 300 CFX /KDS 550 V2 / 350QX / lots of foamies / DX8 / DX6i
Retired: mSRX / 120SR / 300X / B-SR / HK450V2 DFC / mCPX (all versions)
Familyman67 is online now        Reply With Quote
Old 11-30-2012, 09:15 AM   #7
Ghostflyer1
Registered Users
 
Posts: 815
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2010
Location: Houston Tx
Default

Snowing in OHIO... come on down to Houston its going to be a pleasant 76 today....
It did snow here on Christmas eve once, that was the year that Hell officially froze over
__________________
GhostFlyer1
KDS Dual Innova 700's, Innova 450,, and to many others to list
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Ghostflyer1 is offline        Reply With Quote
Old 11-30-2012, 10:51 AM   #8
Familyman67
Registered Users
 
Posts: 666
 

Join Date: Jul 2012
Location: Bavaria, Germany
Default

Houston we've got a problem here!
__________________
Active: 130X / 300 CFX /KDS 550 V2 / 350QX / lots of foamies / DX8 / DX6i
Retired: mSRX / 120SR / 300X / B-SR / HK450V2 DFC / mCPX (all versions)
Familyman67 is online now        Reply With Quote
Old 12-02-2012, 06:45 AM   #9
x5heli
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2012
Location: Pearland, Tx
Default

Ohio Doesn't have snowing yet kinda weird too =D but its windy and cold up here man =(
x5heli is offline        Reply With Quote
Old 12-08-2012, 05:00 PM   #10
D_Mac
Registered Users
 

Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Default upgrade belt

I just pulled the trigger on an innova 550 v2 myself,I was under the impression logo 500 parts were interchangeable have you looked at their belt to see if it would fit?
D_Mac is offline        Reply With Quote
Old 12-08-2012, 08:36 PM   #11
x5heli
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2012
Location: Pearland, Tx
Default

I don't have logo belt. -_- or heli
x5heli is offline        Reply With Quote
Old 12-13-2012, 01:43 PM   #12
D_Mac
Registered Users
 

Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Default logo 500 belt?

Ive never owned one either, hopefully someone else can chime in here that could tell us,Ive read parts are like 75% interchangeable with logo but Im not sure if the innova 550 would be equivalent to the logo 500 or 500se,Im assuming the 500 as the 500se can spin 600mm blades so the tail boom would be longer.If the belts are as shitty as you say it would be nice to find a kevlar alternative.
D_Mac is offline        Reply With Quote
Old 12-14-2012, 08:55 PM   #13
x5heli
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2012
Location: Pearland, Tx
Default

Still waiting for an answer -_-
x5heli is offline        Reply With Quote
Old 12-16-2012, 12:53 PM   #14
Ghostflyer1
Registered Users
 
Posts: 815
 
My HF Map location
Join Date: Feb 2010
Location: Houston Tx
Default

Im flying the stock belt on the 700 V2 kit without any problems. Try it before you decide to replace it ....
__________________
GhostFlyer1
KDS Dual Innova 700's, Innova 450,, and to many others to list
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Ghostflyer1 is offline        Reply With Quote
Old 12-17-2012, 03:36 AM   #15
Familyman67
Registered Users
 
Posts: 666
 

Join Date: Jul 2012
Location: Bavaria, Germany
Default

OK - guys - I guess I lost track of this and now the belt is in it's place in the Heli.
But nevermind - I managed to measure it anyway.

Length: 1725mm
width: 7mm

on the belt the following ist printed:
UNIENTI(R) DO NOT CRIMP
672XL
6378E0311

I hope this is sufficcient for you to find a replacement belt.

Enjoy!

greetings from Germany
Ruediger
__________________
Active: 130X / 300 CFX /KDS 550 V2 / 350QX / lots of foamies / DX8 / DX6i
Retired: mSRX / 120SR / 300X / B-SR / HK450V2 DFC / mCPX (all versions)
Familyman67 is online now        Reply With Quote
Old 12-26-2012, 08:43 PM   #16
x5heli
Registered Users
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Sep 2012
Location: Pearland, Tx
Default

so should 672XL on logo fit 550?
x5heli is offline        Reply With Quote
Old 12-27-2012, 01:58 AM   #17
Familyman67
Registered Users
 
Posts: 666
 

Join Date: Jul 2012
Location: Bavaria, Germany
Default

I think as long as the dimensions are identical and the number of teeth and their size and distance is he same, it should work.
__________________
Active: 130X / 300 CFX /KDS 550 V2 / 350QX / lots of foamies / DX8 / DX6i
Retired: mSRX / 120SR / 300X / B-SR / HK450V2 DFC / mCPX (all versions)
Familyman67 is online now        Reply With Quote
Old 03-22-2014, 12:23 PM   #18
heli-insane
Registered Users
 
Posts: 386
 
My HF Map location
Join Date: Aug 2010
Location: Val Caron,Ontario Canada
Default

Has anyone found an answer to this question yet??? I too would love to switch out my KDS 550 belt to the Kevlar type as well.

Any ideas?

Thanks
__________________
Team Rc Aerodyne REP for KDS and chaos helicopters.

KDS 550 Innova V2, KDS Innova 700V2, Chaos 600 FBL, AccuRC beta tester.
heli-insane is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > KDS Helicopters and Electronics


KDS Helicopters and Electronics KDS Helicopters and Electronics Discussion

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com