Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > 700 Class Electric Helicopters


700 Class Electric Helicopters 700 Class Electric Helicopters manufactured by Align, Tarot, SYMA, Airhog, Chaos, HK and similar.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-21-2012, 03:37 AM   #21
Bonkievan
Registered Users
 
Posts: 2,543
 

Join Date: Apr 2012
Location: Middle Earth
Default

Quote:
Originally Posted by ChasCS View Post
Truer words were never spoken, perhaps whispered a few times though. Smile
But yeah,,,.

Tareq Alsaadi - Alpine Heli Smackdown 2011 (# Crash #)
www.youtube.com/watch?v=YIOwHURs4-I

Chas
Just a normal flight for the "King of Smack", then.

How is the 700 build going?
__________________
Trex800 Pro DFC HC3-SX | Trex550 V2 DFC Talon90 3GX 5.0 | Trex550 Pro DFC CC Edge100 BecPro SK720BE
DX8,DX9
Bonkievan is online now        Reply With Quote
Old 12-21-2012, 07:20 AM   #22
EC225LP
Registered Users
 
Posts: 473
 

Join Date: Aug 2011
Location: Malaysia
Default

hey... anyone using the new 3.0 with DSMX sats?

I was using 2.1 on my 550 with DSMX sats but the bind light kept flashing, even when the system was bound....

I didn't like it so changed to DSM2 sats- problem solved.
EC225LP is online now        Reply With Quote
Old 12-21-2012, 11:23 AM   #23
RV_7A
Registered Users
 
Posts: 1,081
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2011
Location: Georgetown, Texas
Default

Yes I am using DSMX sats with my 3.0. No issues.


Jeff B
__________________
800E Trekker - 700E DFC - 550v2 - 500 DFC - 450 DFC - Goblin 630
RV_7A is offline        Reply With Quote
Old 12-21-2012, 01:11 PM   #24
Bonkievan
Registered Users
 
Posts: 2,543
 

Join Date: Apr 2012
Location: Middle Earth
Default

Quote:
Originally Posted by RV_7A View Post
Yes I am using DSMX sats with my 3.0. No issues.


Jeff B
+1

To the EC225LP. What Tx are you using? Have you checked the Frame Rate settings etc?
__________________
Trex800 Pro DFC HC3-SX | Trex550 V2 DFC Talon90 3GX 5.0 | Trex550 Pro DFC CC Edge100 BecPro SK720BE
DX8,DX9
Bonkievan is online now        Reply With Quote
Old 12-21-2012, 01:14 PM   #25
rcflyerheli
Registered Users
 
Posts: 1,638
 

Join Date: Apr 2010
Location: Granbury
Default

Quote:
Originally Posted by Bonkievan View Post
+1

To the EC225LP. What Tx are you using? Have you checked the Frame Rate settings etc?
Will it take the 11ms?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Goblin 700, Vbar - Trex 700 V2, Vbar - Trex 700DFC, Vbar - Gaui X7, Vbar - Logo 600SX, Vbar Mini
Trex600EFL Pro, Vbar - Trex 600 ESP, Vbar - Trex 500 ESP, SK 720 - DJI 550, Naza GPS
rcflyerheli is online now        Reply With Quote
Old 12-21-2012, 02:24 PM   #26
Bonkievan
Registered Users
 
Posts: 2,543
 

Join Date: Apr 2012
Location: Middle Earth
Default

Quote:
Originally Posted by rcflyerheli View Post
Will it take the 11ms?

I was just trying to get some more info as it's impossible to give an answer without it.

Personally, I don't think it was an issue with the sats, rather the set up/bind prodedure of tx sats.
But as I said 'we need more info on setup'
__________________
Trex800 Pro DFC HC3-SX | Trex550 V2 DFC Talon90 3GX 5.0 | Trex550 Pro DFC CC Edge100 BecPro SK720BE
DX8,DX9
Bonkievan is online now        Reply With Quote
Old 12-24-2012, 11:18 PM   #27
EC225LP
Registered Users
 
Posts: 473
 

Join Date: Aug 2011
Location: Malaysia
Default

Quote:
Originally Posted by Bonkievan View Post
+1

To the EC225LP. What Tx are you using? Have you checked the Frame Rate settings etc?
Hey.... Im using dx8 i tried both, 11 and 22 but still had the flashing bind light....
I was going to update later today but just crashed my 550 into a pond and all the electrics are ruined... Lol

Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2
EC225LP is online now        Reply With Quote
Old 12-25-2012, 08:31 PM   #28
Dino Spadaccini
Registered Users
 

Join Date: Apr 2004
Location: Ct and NY
Default

the 3gx does not like dsmx on sats you need to use a rx
__________________
Dino Spadaccini Team Capt Align Factory Team USA / Team Futaba
Dino Spadaccini is offline        Reply With Quote
Old 12-25-2012, 08:46 PM   #29
jstan
Registered Users
 

Join Date: Dec 2011
Location: Georgia
Default 3GX doesn't like dsmx?

Dino - Can you elaborate a bit on this please? I never read about this being an issue and just completed my first build...a 700 with the 3GX and 2 dsmx remotes. I've had about 10 flights, so far. Should I be concerned? Thanks.
jstan is offline        Reply With Quote
Old 12-25-2012, 08:50 PM   #30
Dino Spadaccini
Registered Users
 

Join Date: Apr 2004
Location: Ct and NY
Default

the 3gx has the coding in it for dsm 2 not X not sure how you got it to work what radio are you using i have seen binding issues and at times thats why i stated run the wire to wire with an RX
__________________
Dino Spadaccini Team Capt Align Factory Team USA / Team Futaba
Dino Spadaccini is offline        Reply With Quote
Old 12-25-2012, 09:43 PM   #31
jstan
Registered Users
 

Join Date: Dec 2011
Location: Georgia
Default DSMX Sats

I read through the manual before config/ordering and under: JR/Spektrum Connectivity, is says both sats need to be the same type. Point number 3 states that "3GX supports all satellite receiver models on the market today...."

Since I have bound and been flying...do you think that I am ok? The manual is very clear, but don't really want to see my new baby augered into the earth.

- Jeff
jstan is offline        Reply With Quote
Old 12-25-2012, 10:04 PM   #32
RV_7A
Registered Users
 
Posts: 1,081
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Aug 2011
Location: Georgetown, Texas
Default

Quote:
Originally Posted by jstan View Post
Point number 3 states that "3GX supports all satellite receiver models on the market today...."

- Jeff
I can confirm that. I initially purchased 2 new DSMX sats for my new 700E combo with the 3GX v2.1 and have since upgraded to v3.0. No issues and I get a solid link light on both sats.


Jeff B
__________________
800E Trekker - 700E DFC - 550v2 - 500 DFC - 450 DFC - Goblin 630
RV_7A is offline        Reply With Quote
Old 12-25-2012, 10:05 PM   #33
Dino Spadaccini
Registered Users
 

Join Date: Apr 2004
Location: Ct and NY
Default

let send an email to the designer and see
__________________
Dino Spadaccini Team Capt Align Factory Team USA / Team Futaba
Dino Spadaccini is offline        Reply With Quote
Old 12-25-2012, 10:35 PM   #34
jstan
Registered Users
 

Join Date: Dec 2011
Location: Georgia
Default DSMX Sats

Thanks...In addition to the 700, the receiver on my 550 was bad and I was planning on using the 2 sat method with that also.

- Jeff
jstan is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Helicopter Support > 700 Class Electric Helicopters


700 Class Electric Helicopters 700 Class Electric Helicopters manufactured by Align, Tarot, SYMA, Airhog, Chaos, HK and similar.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com