Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Skookum Robotics


Skookum Robotics Skookum Robotics SK-360 SK-540 & SK-720 Digital Flybar


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-20-2012, 08:41 PM   #1
nirtza79
Registered Users
 
Posts: 150
 

Join Date: Feb 2012
Location: Kinderhook, NY, United States
Default SK 540 and DX6i gain control

Hi,
How can I use the gain control from my Tx on my DX6i?
It show in the software only Gear and AUXs and I have the Gyro on my Tx.
__________________
Trex 450 Sport V2 TT FBL SK 540
DX6i
nirtza79 is offline        Reply With Quote
Old 12-21-2012, 10:54 AM   #2
georgi UK
Registered Users
 
Posts: 10,253
 

Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom
Default

=] you need to activate & assign the switch in the Tx menu,
__________________
georgi UK
georgi UK is offline        Reply With Quote
Old 12-21-2012, 01:48 PM   #3
nirtza79
Registered Users
 
Posts: 150
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Feb 2012
Location: Kinderhook, NY, United States
Default

I don't know how well you know the DX6i but I cannot assign switches, all I have is one channel and it is the "Gyro". That means that I cannot use the remote gains?
__________________
Trex 450 Sport V2 TT FBL SK 540
DX6i
nirtza79 is offline        Reply With Quote
Old 12-21-2012, 02:33 PM   #4
georgi UK
Registered Users
 
Posts: 10,253
 

Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom
Default

=] I have the early first 2.4 version, what is your live data showing for the 6th channel?
__________________
georgi UK
georgi UK is offline        Reply With Quote
Old 12-22-2012, 08:28 AM   #5
nirtza79
Registered Users
 
Posts: 150
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Feb 2012
Location: Kinderhook, NY, United States
Default

Hi,
The live data shows that it is working with my Gyro switch but the blue line above the tab does not move when I toggle the switch, is that an issue or can I trust it?
__________________
Trex 450 Sport V2 TT FBL SK 540
DX6i
nirtza79 is offline        Reply With Quote
Old 12-22-2012, 12:12 PM   #6
georgi UK
Registered Users
 
Posts: 10,253
 

Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom
Default

=] the blue bar must move, check out the 8 min mark =

__________________
georgi UK
georgi UK is offline        Reply With Quote
Old 12-22-2012, 12:31 PM   #7
nirtza79
Registered Users
 
Posts: 150
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Feb 2012
Location: Kinderhook, NY, United States
Default

Thanks georgi,
Very informative video but that what I did, I set the tail gain to be on "Gear" and the live data shows that it works (it changes when I toggle the switch) but the blue bar above the tabs does not move with it.
__________________
Trex 450 Sport V2 TT FBL SK 540
DX6i
nirtza79 is offline        Reply With Quote
Old 12-22-2012, 12:37 PM   #8
georgi UK
Registered Users
 
Posts: 10,253
 

Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom
Default

=] yes, but does the flight switch change the blue bar?
__________________
georgi UK
georgi UK is offline        Reply With Quote
Old 12-22-2012, 12:42 PM   #9
nirtza79
Registered Users
 
Posts: 150
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Feb 2012
Location: Kinderhook, NY, United States
Default

No, it only changes the live data %.
__________________
Trex 450 Sport V2 TT FBL SK 540
DX6i
nirtza79 is offline        Reply With Quote
Old 12-22-2012, 01:37 PM   #10
Xrayted
Registered Users
 
Posts: 4,548
 

Join Date: Sep 2008
Location: Atlanta, GA
Default

Quote:
Originally Posted by nirtza79 View Post
No, it only changes the live data %.
You must set the correct gain or channel end point values in your TX in order to trigger the blue bar to switch banks. This is no different than setting up a switch on your TX to switch a normal tail gyro between rate and head hold. For example, I used to have my cyclic banks switch with my gain channel, so I set one side of the switch to -60% and the other side to 60%

Assigning the channel is only the first part.......you must set the values on that switch to trigger the bank change on the Skookum side.
Xrayted is online now        Reply With Quote
Old 12-22-2012, 01:48 PM   #11
nirtza79
Registered Users
 
Posts: 150
Thread Starter Thread Starter
 

Join Date: Feb 2012
Location: Kinderhook, NY, United States
Default

I am not sure I understand your reply..
I have my "Gyro" switch 0: 65.5% (50% in live data) 1: 61.5% (40% in live data), Is that what you meant?
__________________
Trex 450 Sport V2 TT FBL SK 540
DX6i
nirtza79 is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Electronics Support > Skookum Robotics


Skookum Robotics Skookum Robotics SK-360 SK-540 & SK-720 Digital Flybar

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com