Fun, Learning, Friendship and Mutual Respect
START  HERE


Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Simulators Support > RealFlight Flight Sim


RealFlight Flight Sim All versions of RealFlight Sim


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-29-2007, 07:49 PM   #21
cmb2003svt
Registered Users
 
Posts: 580
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: May 2007
Location: Ramona, CA
Default

Take as long as you need by all means. I am using a GY401 & 3400 on the tail.I owe you big time.
__________________
- Mike -
MINI TITAN - DX7, AR6100, GY401 w/3400G, TP 2100
TREX 500 -
DX7, AR7000, JR 3650Z's, GY401 w/9254
cmb2003svt is offline        Reply With Quote
Old 12-29-2007, 08:16 PM   #22
ChrisH
HF Support
 
Posts: 11,362
 

Join Date: Aug 2007
Location: CA
Default

OK, the GY240 will be swapped for a GY401 in the colorscheme. I hope I get some time to work on it tomorrow ...
ChrisH is online now        Reply With Quote
Old 12-30-2007, 02:16 PM   #23
devindh
Registered Users
 
Posts: 225
 
My HF Map location
Join Date: May 2007
Location: Medan INDONESIA
Default Hi all,..........

Sorry, not try to hijack this thread, but i want to see some colorscheme mapping for this heli in g3.5. If you want, i can email you some of my scheme,...





Sorry again for my bad english.

Cheers.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Canomod_blinker_mini_titan.jpg
Views:	116
Size:	34.9 KB
ID:	34122   Click image for larger version

Name:	Canomod_castle_mini_titan.jpg
Views:	121
Size:	34.8 KB
ID:	34123  
devindh is offline        Reply With Quote
Old 01-02-2008, 11:34 AM   #24
cmb2003svt
Registered Users
 
Posts: 580
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: May 2007
Location: Ramona, CA
Default

Devin,
I sent you a PM as well. I was unable to get these to work. I have only changed color schemes once in the past. I may be doing something wrong but here is what is did. Sorry for the incorrect way to break down how i navigated the menu items.

I copied your files into my RealFlightG3 ColorSchemes folder.
I then chose import then G3X then the file Canomod_blinker_mini_titan_CS.
I received the imported successful note at the bottom of the screen.
I then went aircraft, select aircraft (To start fresh) and chose the mini.
I then went aircraft, then edit, then options and reloaded the color schemes.
I then went to aircraft, chose select color scheme and all that is there is the original.

I did this for the Canomod_castle_mini_titan_CS as well but no luck. I am not sure what I am doing wrong. Any ideas?

Thanks again.
__________________
- Mike -
MINI TITAN - DX7, AR6100, GY401 w/3400G, TP 2100
TREX 500 -
DX7, AR7000, JR 3650Z's, GY401 w/9254
cmb2003svt is offline        Reply With Quote
Old 01-02-2008, 01:33 PM   #25
ChrisH
HF Support
 
Posts: 11,362
 

Join Date: Aug 2007
Location: CA
Default

Quote:
Originally Posted by cmb2003svt View Post
Devin,
I sent you a PM as well. I was unable to get these to work. I have only changed color schemes once in the past. I may be doing something wrong but here is what is did. Sorry for the incorrect way to break down how i navigated the menu items.

I copied your files into my RealFlightG3 ColorSchemes folder.
I then chose import then G3X then the file Canomod_blinker_mini_titan_CS.
I received the imported successful note at the bottom of the screen.
I then went aircraft, select aircraft (To start fresh) and chose the mini.
I then went aircraft, then edit, then options and reloaded the color schemes.
I then went to aircraft, chose select color scheme and all that is there is the original.

I did this for the Canomod_castle_mini_titan_CS as well but no luck. I am not sure what I am doing wrong. Any ideas?

Thanks again.
Here's how I do it. If you are given a G3X file, just leave it on your desktop. Then, go into G3.x, select the aircraft that will have the CS, and select "Simulation -> Import -> G3X". Select the correct file and click "OK". Then, go up to "Aircraft -> Select Colorscheme -> whatever the file is called". It should show up after a quick "Creating DDS..." or something window. Finally, you can throw your original G3X file in the trash, because it's not needed any more (you already imported it). If you ever need it again, just export the colorscheme from RealFlight. Hope this helps.
ChrisH is online now        Reply With Quote
Old 01-02-2008, 03:09 PM   #26
cmb2003svt
Registered Users
 
Posts: 580
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: May 2007
Location: Ramona, CA
Default

trexflyer02,
I followed your advice but i never get a "Creating DDS". I only receive the following pictures. I do thank you for your help.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ScreenShot1199307570.jpg
Views:	24
Size:	83.5 KB
ID:	34419   Click image for larger version

Name:	ScreenShot1199307571.jpg
Views:	30
Size:	89.2 KB
ID:	34420  
__________________
- Mike -
MINI TITAN - DX7, AR6100, GY401 w/3400G, TP 2100
TREX 500 -
DX7, AR7000, JR 3650Z's, GY401 w/9254
cmb2003svt is offline        Reply With Quote
Old 01-02-2008, 05:25 PM   #27
ChrisH
HF Support
 
Posts: 11,362
 

Join Date: Aug 2007
Location: CA
Default

Quote:
Originally Posted by cmb2003svt View Post
trexflyer02,
I followed your advice but i never get a "Creating DDS". I only receive the following pictures. I do thank you for your help.
You did IMPORT, right? You may have to restart RF to get it to realize it's got new colorschemes
ChrisH is online now        Reply With Quote
Old 01-03-2008, 06:32 AM   #28
devindh
Registered Users
 
Posts: 225
 
My HF Map location
Join Date: May 2007
Location: Medan INDONESIA
Default

Import G3X, and restart your RF. Try,....
devindh is offline        Reply With Quote
Old 01-03-2008, 09:44 AM   #29
cmb2003svt
Registered Users
 
Posts: 580
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: May 2007
Location: Ramona, CA
Default

trexflyer02 & devindh,
Unfortunately i tried to import & restart several times but to no avail. I have the Trex450 and can get color schemes to import all day long. It is like the E4 Mini Titan does not like to get new colors. That would mean i wasted $30 because i had the mini from the KE forums already. Oh well no big deal. Thanks for trying.
__________________
- Mike -
MINI TITAN - DX7, AR6100, GY401 w/3400G, TP 2100
TREX 500 -
DX7, AR7000, JR 3650Z's, GY401 w/9254
cmb2003svt is offline        Reply With Quote
Old 01-03-2008, 10:04 AM   #30
devindh
Registered Users
 
Posts: 225
 
My HF Map location
Join Date: May 2007
Location: Medan INDONESIA
Default

Ups, i think you got mini titan from EP 4, right, since i have CS from other EA file,.. here, http://www.knifeedge.com/forums/down...o=file&id=2167
devindh is offline        Reply With Quote
Old 01-03-2008, 03:45 PM   #31
cmb2003svt
Registered Users
 
Posts: 580
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: May 2007
Location: Ramona, CA
Default

Devin,
Thanks man. That did the trick. I like both CS's but the Castle one i can see just a hair better in the sky. Excellent job. Not to be pushy but do you have more?
__________________
- Mike -
MINI TITAN - DX7, AR6100, GY401 w/3400G, TP 2100
TREX 500 -
DX7, AR7000, JR 3650Z's, GY401 w/9254
cmb2003svt is offline        Reply With Quote
Old 01-03-2008, 03:50 PM   #32
devindh
Registered Users
 
Posts: 225
 
My HF Map location
Join Date: May 2007
Location: Medan INDONESIA
Default

Thats all i have buddy,... i dont have more.

Happy flying.
devindh is offline        Reply With Quote
Old 01-03-2008, 04:18 PM   #33
ChrisH
HF Support
 
Posts: 11,362
 

Join Date: Aug 2007
Location: CA
Default

cmb2003svt, is this the receiver you have?
ChrisH is online now        Reply With Quote
Old 01-03-2008, 05:18 PM   #34
cmb2003svt
Registered Users
 
Posts: 580
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: May 2007
Location: Ramona, CA
Default

Devin,
I appreciate what you had. Thanks a ton.

trexflyer02,
Yes sir that is it. Thanks for the help.

Mike
__________________
- Mike -
MINI TITAN - DX7, AR6100, GY401 w/3400G, TP 2100
TREX 500 -
DX7, AR7000, JR 3650Z's, GY401 w/9254
cmb2003svt is offline        Reply With Quote
Old 01-03-2008, 06:13 PM   #35
ChrisH
HF Support
 
Posts: 11,362
 

Join Date: Aug 2007
Location: CA
Default

OK well I took a jab at the EP4 CS. This is kind of "blind", since I don't have the model to test out if everything looks right. Here's how to put it in:

1. Select Mini Titan model, "Aircraft -> Save Colorscheme As..." (save as "cmb2003svt Mini Titan")
2. Go into RealFlight "Colorschemes" folder, and find the one that says "cmb2003svt Mini Titan.tga". NOT the .colorscheme file. Delete the TGA file, and replace it with mine. Then, go back into RF and go to "Aircraft -> Select Colorscheme..." and it should be there.

There, I condensed it into two steps.

If you have any problems with the scheme, or suggestions please let me know. It may be total crap because I don't have the model and can't see what's on it, but give it a try for me.

Edit: Take off ".zip" ending ... the forum doesn't accept TGA files.
Attached Files
File Type: zip cmb2003svt Mini Titan.tga.zip (1.00 MB, 43 views)
ChrisH is online now        Reply With Quote
Old 01-03-2008, 07:43 PM   #36
cmb2003svt
Registered Users
 
Posts: 580
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: May 2007
Location: Ramona, CA
Default

trexflyer02,
Thanks Man but See Picture.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ScreenShot1199410850.jpg
Views:	51
Size:	37.7 KB
ID:	34533  
__________________
- Mike -
MINI TITAN - DX7, AR6100, GY401 w/3400G, TP 2100
TREX 500 -
DX7, AR7000, JR 3650Z's, GY401 w/9254
cmb2003svt is offline        Reply With Quote
Old 01-03-2008, 09:24 PM   #37
ChrisH
HF Support
 
Posts: 11,362
 

Join Date: Aug 2007
Location: CA
Default

Quote:
Originally Posted by cmb2003svt View Post
trexflyer02,
Thanks Man but See Picture.
What the!!! Are you sure you did away with the zip extension? It should've worked flawlessly. Also make sure the naming is EXACTLY correct or it won't work...
ChrisH is online now        Reply With Quote
Old 01-03-2008, 10:31 PM   #38
cmb2003svt
Registered Users
 
Posts: 580
Thread Starter Thread Starter
 
My HF Map location
Join Date: May 2007
Location: Ramona, CA
Default

I looked at it again and I thought something was funky as well because the only thing i did notice was when i downloaded it, i do not get a.zip at the end so it still seems to think it is a zip file via the zip icon. Also it caught my eye because all the other tga files are 15-16mb compared to the 1mb. Any suggestions?
__________________
- Mike -
MINI TITAN - DX7, AR6100, GY401 w/3400G, TP 2100
TREX 500 -
DX7, AR7000, JR 3650Z's, GY401 w/9254
cmb2003svt is offline        Reply With Quote
Reply




Unregistered
Go Back   HeliFreak > R/C Simulators Support > RealFlight Flight Sim


RealFlight Flight Sim All versions of RealFlight Sim

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Copyright © 2004-2011 - William James - Helifreak.com